De expositie ‘Waterdicht’ bij paviljoen De Verbeelding is donderdag 14 juni officieel, feestelijk en verrassend geopend!

Op het terras van het paviljoen begint de middag toepasselijk met zeemansliederen gezongen door het Shantykoor Trossen Los. Gevolgd door de spectaculaire verrassing van de middag. De leerlingen van Balletschool Zeewolde onder leiding van Tilly Verhaar dansen het bijzondere ballet ‘Dansende golven op Sea-level’. Ze dansen in het gras aan de overkant van De Verbeelding, op het kunstwerk Sea-level van Richard Sierra. De muziek schalt over het water en de ballerina’s dansen vol overgave het ballet over water en land.

Na deze adembenemende, muzikale start van de middag volgt het officiële gedeelte. Marina van Arendonk, Cultuurmakelaar, heet iedereen van harte welkom en vertelt over de achtergrond van de expositie ‘Waterdicht’. Deze staat in het teken van 100 jaar Zuiderzeewet = 100 jaar Flevolandse cultuur. De Flevolandse cartograaf Jan Schilder vertelt daarna meer over het Flevolandse landschap, het ontstaan van unieke cartografie en de betekenis van Flevoland wereldwijd.

En wat is de vergrotende trap van Waterdicht? WaterdichtER! En die hebben we in Flevoland, Niels Blomberg de Flevolandse waterdichter, hij draagt prachtige gedichten voor uit eigen werk.

Wethouder Rein Zijlstra ten slotte, opent de expositie door ‘de polder droog te leggen’. Niet letterlijk natuurlijk, maar via een kunstwerk. Met dit kunstwerk is goed in beeld gebracht hoe de drooglegging van de polder werkt. Niet alleen leerzaam voor de leerlingen van de Flevolandse basisscholen, die allemaal via het educatieve programma van Verbeelding&CO de kunstwerken komen bekijken, maar zeker ook voor alle andere bezoekers van paviljoen De Verbeelding.

Een laatste dankwoord voor de Zeewoldense kunstenaars die meegewerkt hebben aan de expositie ‘Waterdicht’: Willem Hoogeveen, Pat van Boeckel, Jasper Schep, Frans van der Ven, Lyda Rump, Gonny Geurts, Mariël Bisschops, Mannie Krak, Kees de Kloet, Martin Koetsier, Iris v ‘t Bosch, Frank Geven, Alda Koning, Frea Lenger, Els Franken, Peter Koelman, Jan Coenen, Else van Luin, Hiky Helmantel, Ella Steenmeijer, Annemiek Eradus, Rob van den Broek e.a.

De expositie ‘Waterdicht’ is tot 19 oktober te bezoeken tijdens evenementen. Rondleidingen zijn op aanvraag te boeken via info@deverbeeldingzeewolde.nl.