Werelddorpdag 2018 is op woensdag 4 april. Alle scholen in Zeewolde besteden hier aandacht aan en de Werelddorpdagvlag zal op veel scholen en Paviljoen De Verbeelding wapperen.

In 2000 zijn de Millenniumdoelen vastgesteld. De gemeenteraad van Zeewolde besloot zich in te zetten voor 3 doelen waaronder het uitbannen van extreme armoede en honger, maar ook duurzaamheid en afval opruimen. Scheiden en sorteren, dat is wat ‘De Vuilnismannen’ doen. En wat gebeurt er als je de stortplaats ziet als een grote berg inspiratie voor het maken en ontdekken van nieuwe muziek? Hoezeer Harrie, Sjakie en Henk ook hun best doen om de boel op te ruimen en op de juiste manier van elkaar te scheiden, keer op keer worden ze verleid door de muzikale mogelijkheden van de stortplaats. Werkgerei wordt instrumentarium en tonnen, vuilniszakken en dozen blijken waanzinnig mooi te klinken! De werkplaats sirene probeert om de mannen in het gareel te houden maar uiteindelijk is er zelfs voor de zaal geen ontkomen aan het enthousiasmerende trommelvirus TRASH!

De Vuilnismannen vormen een team van enthousiaste slagwerkers die zich hebben ontwikkeld tot ware professionals op het gebied van ritme en klank. De missie van De Vuilnismannen is om deelnemers en toeschouwers te laten ervaren hoe je door middel van creativiteit en samenwerking muziek kunt maken op (duurzame) slagwerkinstrumenten bestaande uit emmers, blikken, jerrycans, pannen en ander afvalmateriaal.

TRASH is een verrassende muzikale interactieve theatervoorstelling voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun ouders. Nieuwsgierig geworden? TRASH komt op 4 april naar De Verbeelding en de toegang is gratis!

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Foto René Tuinte of via reserveren@deverbeeldingzeewolde.nl
Tijdstip: 14.00 uur – 15.00 uur (zaal open vanaf 13.45 uur)
Zie voor het verdere programma van Werelddorpdag: www.verbeeldingenco.nl