Van 21 augustus tot eind oktober hangt er een nieuwe expositie in paviljoen de Verbeelding, bestaande uit foto’s speciaal gemaakt voor het cultureel-educatief programma Verbeelding&Co 2017 – 2018. Het doel is om kinderen kennis te laten nemen van de culturele rijkdom van het bijzondere paviljoen De Verbeelding en de 7 Land Art kunstwerken die we in Flevoland bezitten. De foto’s zijn voornamelijk gemaakt met een drone door kunstenaar Rob van den Broek, samen met zijn zoons Wessel (12) en Pepijn (11). Door vanuit de hoogte te fotograferen, krijg je een volstrekt andere kijk op de realiteit, heel veel dingen die je niet kunt zien vanaf de grond, worden dan ineens zichtbaar. Zo plaats je de kunstwerken in een ander perspectief. Er hangen 8 grote foto’s van 150 x 90 cm en 16 van een kleiner formaat 72 x 40 cm. Naast paviljoen De Verbeelding van de architect René van Zuuk, gaat de expositie over Sea Level (Richard Serra), de Aardzee (Piet Slegers), De Groene Kathedraal (Marinus Boezem), Polderland Garden of Love and Fire (Daniel Liebeskind), Pier+Horizon (Paul de Kort), het Observatorium (Robert Morris) en Exposure (Antony Gormley). Er is de komende maanden veel aandacht voor Land Art Flevoland. In KAF Expo is van 5 september 2017 t/m 7 januari 2018 de expositie Once more, with feeling te zien, een sociaal perspectief op 40 jaar Land Art in Flevoland. De opening van die expositie is op 3 september, 15.00-17.00 uur.
In de komende weken komen er ongeveer 15 klassen van het basis en voortgezet onderwijs langs in de Verbeelding voor een inspiratie- en kunstkijkles in het kader van het cultureel-educatief programma Verbeelding&Co 2017 – 2018. In de weken aansluitend op de lessen gaan de kinderen met verschillende opdrachten aan de slag om eigen kunstwerken te maken.
De officiële opening van de expositie Sea Level in perspectief is vrijdagmiddag 8 september om 16.30 u. Iedereen is van harte welkom.
Op zaterdag 9 september is er Open Huis in de Verbeelding van 13.00 – 17.00 u bij de start van het Culturele seizoen 2017 – 2018. Het programma vindt u op de website. Om 14.00 uur start er een rondleiding olv Annemiek Eradus

Woensdagavond 11 oktober geeft Rob van den Broek een lezing over 40 jaar LandArt. Aanvang 20.00 uur
De expositie in de Verbeelding is te bekijken tijdens activiteiten. Zie voor meer info:

De 24 foto’s in de Verbeelding zijn afgedrukt door drukkerij Holwerda.