Ruim 500 volwassenen en kinderen hebben afgelopen weekend genoten van het Nationaal Theaterweekend Zeewolde. De vier theaters in het dorp openden hun deuren voor een gevarieerd aanbod aan voorstellingen, van (plattelands)cabaret, een Italiaans theaterconcert tot een hilarische familievoorstelling.

Wethouder Steven Scheffer (Cultuur) opende het weekend op vrijdagavond bij Hoeve Karree. Daar werd het publiek getrakteerd op een dynamisch optreden van het duo Pé Daalemmer & Rooie Rinus. De zaal zat afgeladen vol, met daarbij opvallend veel bezoekers die er rond voor uitkwamen dat zij enige Groningse of half Groningse (lees Drentse) roots hadden. Met nummers als ‘Hoornseplas’ (een populaire recreatieplas nabij Groningen), ‘Alcohol’ en ‘Baukelien’ wisten de vroegere straatmuzikanten de stemming er goed in te brengen bij het publiek. Omdat een en ander gelardeerd werd met veel humor, verveelde het optreden van Pé Daalemmer & Rooie Rinus geen minuut.

Zaterdagavond bracht ZeewoldeLIVE in The Lux een avond vol humor met cabaretvoorstellingen. Djoni de Vos trapte de avond af met haar persoonlijke verhaal dat ze op humoristische wijze bracht. Van haar leven als gereformeerd meisje, naar consultant in Amsterdam, mislukte dates en haar leven nu als cabaretier. Finn Visser was de tweede verrassing van de avond. Razendsnel ging hij door actuele, zware onderwerpen en veranderde deze in hilarische anekdotes totdat de zin (of onzin?) ervan duidelijk werd. Veel te snel naar de zin van het publiek was zijn show voorbij. Rode draad van deze avond was de herkenbaarheid van het dagelijks leven en clichés waarmee beide cabaretiers op humoristische wijze de spot dreven.

Zondagmiddag stonden een familievoorstelling in De Kluit en een theaterconcert in De Verbeelding op het programma.

Het was één groot feest in de Kluit! Nico met zijn kliko wist alle kinderen te betoveren met zijn goocheltrucs en zijn grandioze verhalen. Van een leeg colablikje met deuken naar een vol colablikje zonder deuken. En dat allemaal met de fantasie van de kinderen of was het toch een goocheltruc? De kinderen, maar ook zeker de ‘grote mensen’ werden betrokken tijdens de voorstelling. Na afloop van de voorstelling was er een workshop waar de kinderen twee goocheltrucjes van Hilbert Geerling aangeleerd kregen. Waarbij je met een goocheltruc geld kon laten verdwijnen. Waarna 1 meisje zei ‘Wow wat was dit een gave voorstelling en ik kan nu ook nog geld verdienen met mijn goocheltruc’. Hilbert kreeg een grandioos applaus waaruit bleek dat iedereen genoten had. Kortom het was een geweldige middag vol blije gezichten!

De Verbeelding was in Italiaanse sferen met zangeres Veronique Sodano en haar getalenteerde muzikanten. Veronique bleek verrassend genoeg niet alleen prachtig te kunnen zingen, maar zat ook vol grappige verhalen die ze deelde tussen de prachtige Italiaanse en Nederlandstalige liedjes door. De gasten kregen een lesje Italiaans, zodat ze gezellig mee konden zingen. De heerlijke hapjes in de pauze maakten de Italiaanse sfeer in Zeewolde compleet. Een mooie middag vol muziek, cabaret, lekkere hapjes & drankjes en gezelligheid!

De organisatie kijkt met veel plezier terug op een geslaagd en zeer gezellig theaterweekend