Eerste mantra-avond nieuwe seizoen in De Verbeelding

Op vrijdagavond 25 september organiseert Frans Meijer weer de eerste van een viertal heerlijke mantra-zang-avonden in De Verbeelding, waarin, geïnspireerd door de wending van de seizoenen, mantra’s en andere eenvoudige liederen uit verschillende culturen worden gezongen.
Lange tijd zag het er naar uit dat het mantrazingen als gevolg van de coronacrisis niet door kon gaan. Maar gelukkig zijn er toch mogelijkheden gevonden om met elkaar te kunnen blijven zingen, ook in coronatijd. Het Koornetwerk Nederland en de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK) hebben samen met het RIVM richtlijnen opgesteld om verantwoord te kunnen zingen. Met het mantrazingen volgen we deze adviezen en richtlijnen: we zingen in verbinding, op gepaste afstand.

Het zingen van mantra’s werkt ontspannend en bevrijdend. Het helpt je om los te komen van je zorgen en gedachten en zo de stilte in jezelf te ervaren. Het zingen wordt afgewisseld met momenten van stilte, want zonder stilte is er geen muziek. Juist door deze afwisseling van stilte en klank, van eenvoud en herhaling krijg je toegang tot dié ruimte waar je voelt dat alles goed is, precies zoals het moet zijn. Het zorgt voor een diep gevoel van verbondenheid met jezelf, met elkaar en de natuur”.

Opzet van de avond:
De avond begint om 19.30 (de zaal is een half uur voor aanvang open). Vooraf is er gelegenheid voor koffie en thee. We nemen ruim de tijd om aan te komen: voelen dat, zodra je binnenkomt, je even alles achter je kunt laten. Elke avond begint met een korte warming-up van lijf, adem en stem. Daarna zingen we circa 6 a 7 liederen, afgewisseld met momenten van verstilling. We eindigen elke avond rond 21.00.

Na afloop verlaten we de ruimte weer in stilte en nemen de sfeer mee naar waar we gaan.

“We kunnen het mysterie van het leven nooit ten volle begrijpen. We kunnen het wel bezingen. Om het zo steeds meer ten volle te beleven”.

Ben jij nieuwsgierig en wil je ook ervaren wat het is? Of ben je al vaker geweest en zie je uit naar een sfeervolle avond met bekende en nieuwe mantra’s?
Je bent van harte welkom op vrijdagavond 25 september in De Verbeelding Zeewolde.

Kosten: € 12,50 (inclusief thee)

Opgeven is noodzakelijk, klik hieronder om aan te melden.

Aanmelden