Een weekend om naar uit te kijken, het laatste weekend van januari. De vier theaters in Zeewolde zetten dan hun deuren wagenwijd open voor een betaalbare theaterervaring. Zo kun je op vrijdag en zaterdag genieten van cabaret en op zondag van een goochelvoorstelling voor kinderen en volwassenen én van een concert met een Italiaans tintje.

De theaters uit Zeewolde doen mee aan het Theaterweekend om nog maar eens te benadrukken dat het theater écht van ons allemaal is: jong, oud, vast of nieuwe bezoekers. Tijdens het Nationaal Theaterweekend geniet je daarom al voor slecht tien euro van een feestelijke voorstelling!

PROGRAMMA

Vrij. 26 januari – Hoeve Karree | Plattelandscabaret – UITVERKOCHT
Pé Daalemmer & Rooie Rinus
Duo bestaande uit Frank den Hollander (2 juli 1957, Middelburg) en Peter de Haan (3 mei 1956, Loppersum), begon in januari 1980 en was oorspronkelijk actief tot november 1984. Ze gaven een afscheidsoptreden in de Stadsschouwburg in Groningen, maar bleven toch optreden. Het duo viert nu zijn veertigjarig bestaan en is bekend van hits als “Hoornseplas,” “Baukelien,” “Jelle,” en “Hee doe!” Bekend om straatoptredens in Groningen, zongen ze bekende liedjes in het Nederlands en Gronings, begeleid door een kazoo en akoestische gitaar.

Za. 27 januari – The Lux | Cabaret
Finn Visser
Finn Visser heeft over alles een mening. Jij ook, maar Finn heeft een andere – en de microfoon trouwens. Zijn hilarische zielenroerselen waren goed voor zowel de publiek- als de persoonlijkheidsprijs op het Groninger Studenten Cabaret Festival. Iets wat hij te danken heeft aan het publiek en zijn persoonlijkheid. Finn verandert zware onderwerpen in vederlichte oneliners en dagelijkse futiliteiten worden net zo lang uit elkaar getrokken, totdat de zin dan wel onzin ervan duidelijk is.

Djoni de Vos – Geen tijd om te douchen
Na haar studie belandde ze vanwege haar liefde voor geld op de Amsterdamse Zuidas, waar ze nu 360 uur per week als consultant werkt. Geld bleek echter geen garantie voor geluk. Buiten haar veeleisende baan beklimt ze na werktijd steeds vaker het cabaretpodium. In ‘Geen tijd om te douchen’ reflecteert Djoni op het yuppenbestaan: werk, sport, daten en de heersende burn-outs. Charmant en scherp deelt ze haar observaties over het leven met het publiek.

Zo. 28 januari – De Kluit | Familievoorstelling
Hilbert Geerling – Nico met z’n kliko
Nico verzamelt vieze touwtjes, kapotte snotlappen en allerlei andere rotzooi die mensen achterlaten op straat. Met zijn verzameling creëert hij prachtige dingen. In zijn voorstelling, genaamd “Riesaikele”, deelt hij met een grote mond en ongekend enthousiasme verhalen en goocheltrucs die hij uit zijn kliko tevoorschijn tovert. Mis niets, want als je knippert met je ogen, lig je ’s avonds in bed te balen als een stekker! Een hilarische goochelshow zoals je die nog nooit hebt gezien.

Zo. 28 januari – De Verbeelding | Muziek
Veronique Sodana – Onbevangen, sprankelend, authentiek
Geboren in Rome, opgegroeid in Nederland is de half Italiaanse half Nederlandse Veronique een flamboyante zangeres die met humor, vrolijkheid en interactie haar publiek mee weet te nemen in haar muziek. Samen met haar twee uitstekende muzikanten (Guy Nikkels op gitaar en Luciano Poli op bas) speelt ze een speciaal voor deze middag in De Verbeelding samengesteld programma met Italiaanse en eigen muziek en tijdloze klassiekers.

Voor tickets ga je naar:
https://events.flextickets.nl/event/zeewoldelive-nationaal-theaterweekend-2024

Deelnemende theaters:

  • Hoeve Karree, Ooievaarsweg 1
  • Theater The Lux/ZeewoldeLive, Raadhuisplein 19-20
  • Theater De Kluit, Gedempte Gracht 5

Stichting De Verbeelding, De Verbeelding 25