Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Jaipur Junction is een duo bestaande uit Sarita Rav (IND) en Otto de Jong (NL). Met een spartaanse bezetting van alleen zang en drums maken ze een dynamische mix van Noord Indiase liederen en ragas met Westerse door indie en jazz beïnvloede drums.
Sarita heeft een stem die rechtstreeks uit de woestijn komt, met een groot melodisch en dynamisch bereik. Sufi liederen, mantra’s en bhajans worden door haar op een energieke en rauwe wijze voorgedragen. Een perfecte match met Otto zijn dynamische speelstijl en eigenzinnige sound. Indiase ritmes worden vrijelijk geïnterpreteerd met een robuuste sound en aangevuld met jazzy improvisaties.

De online ticketverkoop voor dit concert is gesloten. U kunt vanavond nog wel kaarten aan de deur kopen. Paviljoen De Verbeelding gaat om 19.30 uur open.

Op dit evenement is de privacyverklaring van Stichting de Verbeelding van toepassing, m.b.t. het maken en gebruik van foto’s en ander beeldmateriaal.

Achtergrondinformatie

Het is augustus 2018 wanneer Sarita Rav en Otto de Jong elkaar ontmoeten in een cultureel centrum aan de rand van Jaipur, hoofdstad van Rajasthan, India. Sarita is zangeres en geeft muziek- lessen aan reizigers, Otto is drummer en één van die reizigers die geïnteresseerd is in Indiaase muziek.

Na een aantal lessen, voorzichtige jams en bevlogen uitwisselingen over elkaars muziekcultuur besluiten ze om de stoute schoenen aan te trekken en samen een Europese tour te ondernemen.

In april en mei van 2019 werd deze tour werkelijkheid. Ze speelden een maand lang in Nederland en Frankrijk met een ongebruikelijke, spartaanse bezetting van alleen zang en een drumstel. Sarita heeft een stem die rechtstreeks uit de woestijn komt, met een groot melodisch en dyna- misch bereik. Sufi liederen, mantra’s en bhajans worden door haar op een energieke en rauwe wij- ze voorgedragen. Een perfecte match met Otto zijn dynamische speelstijl en eigenzinnige sound. Indiase ritmes worden vrijelijk geïnterpreteerd met een robuuste sound en aangevuld met jazzy improvisaties.

De samenwerking werd bijzonder positief ontvangen en nu zijn Sarita en Otto vastberaden om onder de naam Jaipur Junction een langdurige internationale samenwerking aan te gaan.

Sarita Rav (1986) is een zangeres uit Jaipur, India. Ze is opgegroeid in een muzikale familie en heeft klassieke Indiaase zang gestudeerd aan de Rajasthan Music Institute.
Naast klassieke Indiaase muziek zingt ze ook lokale Rajasthani liederen, Sufi liederen, bhajans en mantra’s. Ze speelt regelmatig met haar guru en tabla speler Hameed Kawa Khan, met hem heeft ze in 2018 ook al in Europa getourd. Tevens treedt ze regelmatig op als gastzangeres bij Rajasthan Roots, een bekende lokale fusion band.

Otto de Jong (1986) is een drummer en producer uit Utrecht. Hij behaalde zijn Bachelor Drums aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle en zijn Master Music Design aan de HKU te Utrecht. De afgelopen 15 jaar is hij voornamelijk actief geweest in het “indie” circuit en hij heeft veel in zowel het binnen- als het buitenland gespeeld, onder andere Duitsland, Frankrijk, UK, US and Canada. Hij is vast bandlid van Ode to the Quiet en Litzberg, won een Edison als bandlid van Lorrainville, speelde met Knalland als eerste drummer in TivoliVredenburg en met Amber Arcades op onder andere Glastonbury en Best Kept Secret Festival.