Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Concert Botanica – Zeg het met bloemen

Geprikkeld door de heersende eenzaamheid en geïnspireerd door de manier waarop mensen dichter bij zichzelf en de natuur zijn gekomen ten tijde van COVID19, ontstond het verlangen om een positieve boodschap te brengen, en dat in de vorm van een concert; Botanica – Zeg het met bloemen.

Botanica is een ontmoeting tussen natuur en muziek, waarbij de verschillende muziekstukken worden gelinkt aan de schatten uit de natuur. De muzikale karakters en kleuren in de stukken worden gekoppeld aan de kenmerken van bloemen en planten, met als resultaat een muzikaal bloemboeket bestaande uit muziekstukken voor piano solo, saxofoon solo en saxofoon-piano. De muziek zal variëren van barok tot hedendaags; de rijkheid in de natuur parallel aan de rijkheid in de muziek.

Botanica biedt de mogelijkheid om weer van live-muziek te genieten en op een unieke manier de natuur te ontdekken. Combineer het concert met de uitgestippelde wandeling na afloop, zodat de gehoorde muziek nog verder op u kan inwerken. Samen kijken we vooruit naar groei en bloei.

Tickets reserveren

Achtergrondinformatie

Sinds 2015 is het duo Snaterse & Witteveen actief. Waar het samenspelen ooit begon met een tour naar Griekenland op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade als twee jonge talenten, is dit sindsdien gegroeid tot een professionele en sterke samenwerking met door de jaren heen diverse concerten, uitvoeringen en erkenningen als resultaat. Als jonge ambitieuze musici heerst het verlangen het duo in de toekomst verder te ontwikkelen en samen bijzondere, verrassende programma’s ten gehore te brengen. De kracht ligt in het combineren van een grote verscheidenheid aan saxofoon en piano repertoire, waarbij aandacht wordt geschonken aan zowel de traditionelere werken als

vernieuwende muziek en een juiste balans bestaat tussen solo en duo repertoire. De sterke individuele karakters die tot uiting komen op het podium, even als de gedeelde passie voor een grote variatie aan muziek, het streven naar een hoge kwaliteit van uitvoering en de persoonlijke manier waarop het duo zowel verbaal als muzikaal een connectie weet te maken met het publiek, zijn kenmerkend. Naast dat de uitvoerenden als duo actief zijn, volgt ieder ook een eigen muzikale pad.

Biografie Maxime Snaterse

Maxime Snaterse (1996) begon op negenjarige leeftijd met pianolessen bij Lena Markov. Daarnaast heeft ze les gehad van Bella Tubejeva en vanaf 2011 volgde ze lessen bij Frank van de Laar aan het ArtEZ Conservatorium. Hier heeft ze cum laude haar bachelor afgesloten en heeft ze recent ook haar master cum laude afgerond met een 10.

Maxime heeft verschillende prijzen gewonnen, onder andere bij het Prinses Christina Concours en het Steinway Pianoconours. Daarnaast heeft ze deelgenomen aan verschillende zomercursussen, waaronder The International Holland Music Sessions in Bergen, de Internationale Mozarteum Sommerakademie in Salzburg, en de Summer Campus in Rostock. Zo kreeg zij masterclasses van bekende pianisten, waaronder Bernd Goetzke, Lars Vogt, Claudius Tanski en Håkon Austbø. Ze heeft meerdere malen liveoptredens gegeven op Radio 4 en heeft op diverse plekken opgetreden in zowel binnen- als buitenland. Als voorbeeld haar optredens in Griekenland op uitnodiging van het Prinses Christina Concours. Verder werd Maxime in 2017 verkozen om als solist met het ArtEZ Symfonieorkest o.l.v. Joost Smeets te spelen, en naast het spelen met orkest heeft ze in veel verschillende bezettingen gespeeld. Momenteel vormt ze een duo met saxofoniste Deborah Witteveen, en een duo met mezzosopraan Franske van der Wiel. Met haar ensembles won Maxime ook enkele prijzen, zoals de eerste prijs en publieksprijs tijdens de ArtEZ Chamber Music Sessions met het Majorah trio, en de SCANDO Vocallis Liedprijs (eerste prijs) met haar liedduo tijdens het Vocallis Festival. In 2017-2018 maakte ze deel uit van de Jonge Meesters Wilp, een initiatief die jonge getalenteerde musici de mogelijkheid geeft concerten te verzorgen en helpt bij het ontwikkelen tot cultureel ondernemer. Maxime staat daarnaast open voor samenwerkingen met andere kunstdisciplines; zo heeft zij in augustus 2020 in samenwerking met het Nieuw Utrechts Toneel de voorstelling Graven gespeeld samen met acteur Greg Nottrot.

Maxime is actief, leergierig en heeft brede interesses. Naast haar muzikale studies en activiteiten, begon zij in 2016-2017 met haar bachelor Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente (2019 afgestudeerd) en heeft zij vervolgens in 2020 haar Master Business Administration cum laude afgerond. Op de eerste plaats blijft ze echter de gedreven, enthousiaste en opmerkelijke pianiste, die haar fascinatie voor de klassieke muziek wil delen met het publiek.

Website Maxime Snaterse

Biografie Deborah Witteveen

Deborah Witteveen (1995) werd geboren in Oldebroek en begon op achtjarige leeftijd met saxofoon spelen. Haar eerste saxofoonlessen kreeg zij van Inge te Velde. Van 2011 tot 2017 studeerde Deborah bij Johan van der Linden aan het HKU Utrechts Conservatorium waar zij haar Bachelor of Music behaalde met een 9,5 met onderscheiding. Daarna vervolgde ze haar studie bij Arno Bornkamp aan het Conservatorium van Amsterdam waar ze in 2020 ook haar Master of Music cum laude afrondde.

Deborah was driemaal prijswinnaar bij het Prinses Christina Concours. In 2016 behaalde Deborah een derde prijs op het eerste internationale saxofoon concours in Wroclaw, Polen. Daarnaast mocht zij dat jaar de Classic Young Masters Award ontvangen, hiermee kreeg zij een tweejarig begeleidingstraject op maat aangeboden. Verder volgde Deborah masterclasses bij de meest gerenommeerde saxofonisten van deze tijd die ze ontmoette op het conservatorium, maar ook

tijdens internationale masterclasses in Gap, Frankrijk en Bad-Homburg, Duitsland.

Deborah soleerde met het Orkest van het Oosten en als onderdeel van haar bachelor eindexamen soleerde ze samen met het HKU Kamerorkest in het veeleisende saxofoonconcert van Henry Kelder. Daarnaast speelt Deborah kamermuziek in de meest uiteenlopende bezettingen. Sinds 2019 is ze de baritonsaxofoniste van het Ardemus Quartet (ardemusquartet.com). Daarnaast heeft ze een duo met pianiste Maxime Snaterse en een duo met fagottist Thomas Dulfer. Van 2015 tot en met 2017 was Deborah saxofoniste in het JongNBE. Inmiddels speelt ze regelmatig mee in het Nederlands Blazers Ensemble (nbe.nl). Onlangs is Deborah benoemt tot nieuwe saxofoniste van Neo-Fanfare 9×13 (9×13.nl).

Naast haar werk als uitvoerend musicus is ze als saxofoondocent verbonden aan Stichting Muziekonderwijs Oldebroek en Cultuurkust.

Website Debora Witteveen