Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Van 5 maart tot 7 mei 2018 organiseert Stichting De Verbeelding samen met de Cultuurmakelaar Zeewolde en stichting QEM de expositie “Muziekgestoord” in de Verbeelding. Er zijn werken te zien van de nieuwe serie KUNSTWERK-MUZIEKINSTRUMENTEN die Rob van den Broek de laatste twee jaar heeft gebouwd.

 

Sinds 1998 heeft hij twee series strijkinstrumenten gebouwd. De eerste serie van 10 instrumenten is in 2013 permanent verhuisd naar het Muziek Instrumenten Museum (MIM) in Brussel, waar ze onderdeel uitmaken van de Europese collectie en database van muziekinstrumenten. De tweede serie is mede ontstaan vanuit een project samen met de musici Arnold Marinissen, componist, producer en percussionist en Katharina Gross, cellist. In november 2017 is de compositie Pitch Dark in première gegaan op een 12-snarige cello-achtige van Rob tijdens November Music in Den Bosch. De tweede serie bestaat inmiddels uit een 10-tal kunstwerk-instrumenten, waarbij uiteindelijk de vorm belangrijker is geworden dan de klank. Deze unieke, originele en authentieke werken, vormen de basis van de expositie.

 

Daarnaast zijn foto’s te zien van de instrumenten die in het MIM zijn. Tenslotte wordt een aantal op muziek geïnspireerde kunstwerken tentoongesteld. Gedurende de maanden maart en april verzorgt Rob een aantal workshops “Muziek in beeld” voor basisscholen in samenwerking met Marina van Arendonk, cultuurmakelaar. Ook wordt in samenwerking met Femke Wubbels en Windesheim in Zwolle, een workshop georganiseerd met Rob als gastdocent, op basis van het thema Wetenschap, Kunst en Techniek.

 

De expositie “Muziekgestoord” verhuist in juni naar museum Belvédère in het kader van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van Europa 2018, gerelateerd aan het Oranjewoud Festival. In oktober zijn de instrumenten te zien in het Muziekgebouw aan ’t IJ tijdens de internationale Cello Biënnale 2018.

De expositie in Paviljoen De Verbeelding is te zien in het weekend van 13 – 15 april en gedurende evenementen en concerten bij De Verbeelding.