Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

De Verbeelding organiseert: het Rabobank Kerstconcert met Laurens van Rooyen

Op zaterdag 14 december komt Nederlands bekendste (film)componist en pianist Laurens van Rooyen naar paviljoen De Verbeelding. Hij geeft een kerstconcert met medewerking van de jonge, getalenteerde zangeres Miréya Derksen.

Laurens van Rooyen is een van Nederlands bekendste (film)componisten en pianisten. Opgeleid aan het conservatorium in Utrecht startte hij een veelzijdige carrière met exposure naar landen als Japan waar zijn song Imaginary Landscapes iedere nacht als herkenningsmelodie op de radio wordt gedraaid. Miréya Derksen (19 jaar) uit Beuningen staat al op haar 9e op het podium: zingen is haar grootste passie.

Op dit evenement is de privacyverklaring van Stichting de Verbeelding van toepassing, m.b.t. het maken en gebruik van foto’s en ander beeldmateriaal.

Tickets reserveren

De online ticketverkoop voor dit concert is gesloten.
Tickets à € 20,00 zijn op 14 december tussen 19.15 en 20.00 uur nog wel verkrijgbaar aan de deur bij De Verbeelding.

 

Uitgebreide biografie

Laurens van Rooyen

Laurens van Rooyen is een van Nederlands bekendste (film)componisten en pianisten. Opgeleid aan het conservatorium in Utrecht startte hij een veelzijdige carrière. Samen met medestudent Herman van Veen richtte hij het succesvolle muziektheater Harlekijn op.  Hij componeerde veel muziek en bracht meer dan 45 Cd’s uit, waarvan enkele wereldwijde bekendheid genieten. Zo is de song Imaginary Landscapes dagelijks te horen als herkenningsmelodie op de Japanse radio.  Ook schreef van Rooyen muziek voor films als Eline Vere, Een vlucht regenwulpen, Rembrandt en Serengeti Symphony.  Hij geeft soloconcerten maar werkt ook regelmatig samen met talentvolle amateurverenigingen en amateurs. O.a. met het Amsterdams Studenten orkest, het Leerorkest van Amsterdam Zuidoost, het Utrechtse Toonkunstkoor. Daarbij vormt hij de brug tussen de muzikale wereld van professionals en die van amateurs. Over zijn ervaringen als musicus publiceerde hij verhalen en boeken o.a. ‘Beethoven was ook een Zzp’er!’. Een veelzijdig musicus: pianist, winnaar van de Gouden Harp, filmcomponist en producent van symfonisch werk en muziektheater, bekend van pianoboekjes en van meer dan 45 Cd’s. In Japan wordt elke nacht zijn muziek gedraaid in het programma Radio Midnight Express.

Miréya Derksen

Miréya Derksen (18 jaar) uit Beuningen staat al op haar 9e op het podium: zingen is haar grootste passie. Sindsdien is ze begonnen in de Young Talent Class van het Artez-conservatorium. Als jonge sopraan met een vocaal bereik van meer dan 3 octaven, zingt ze een breed repertoire van populair klassiek, popklassieker, filmmuziek, musical tot pop balads. Ze heeft haar eigen nummer ‘Ticket to Mars’ gepubliceerd en heeft een grote studio-ervaring. Naast haar eigen uitvoeringen zingt ze als jonge soliste in concerten: solo of met koor en in duetten met Mark Enthoven of Rob Hazenberg. Ze speelde ook een van zijn liedjes in een concert van Laurens van Rooyen.

Op dit evenement is de privacyverklaring van Stichting de Verbeelding van toepassing, m.b.t. het maken en gebruik van foto’s en ander beeldmateriaal.