Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

In samenwerking met De Lionsclub, organiseert De Verbeelding: “Zeewoldens Nieuwjaarsconcert met Lavinia Meijer”

Op zondag 19 januari geeft harpiste Lavinia Meijer een nieuwjaarsconcert in paviljoen De Verbeelding.

Lavinia Meijer (1983), winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009, is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika. Ze werkte samen met bekende componisten als Philip Glass (Koyaanisqatsi, the Hours) en Ludovico Einaudi (Intouchables, Black Swan) en deelde met hen het podium, alsook met de legendarische Iggy Pop. Haar albums worden wereldwijd uitgebracht (Channel Classics, Sony Classics) en zijn bekroond met een Edison Award en een gouden-en platina-status.

Tickets Lavinia Meijer – UITVERKOCHT

Uitgebreide biografie

“Mijn doel is de solokant van de harp te laten horen. De harp beschikt over heel veel mogelijkheden die vaak bij het publiek nog onbekend zijn.”(Lavinia Meijer)

LAVINIA MEIJER (1983), winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009, is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika. Zij trad solistisch op met orkesten, zoals het Residentie Orkest, het Radio Philharmonisch Orkest, het Concertgebouw Kamerorkest, het Israel Philharmonic Orchestra, het Korean Symphony Orchestra en de Seoul Philharmonic Orchestra.

Op 11 jarige leeftijd werd ze toegelaten tot de “Jong Talentafdeling” van het Utrechts Conservatorium bij Erika Waardenburg. In 2003 behaalde zij haar Bachelor of Music (cum laude) aan het Utrechts conservatorium en in 2005 haar Master of Music (cum laude) aan het Amsterdams conservatorium. Lavinia won eerste prijzen in het binnen en buitenland, o.a. bij het Prinses Christina Concours (1997), het Nederlands Harp Concours (1997, 2004), internationale prijzen in Lausanne (1998 ), Lille (1999), Brussel (2000), Israël (2001),Wenen (2002) en Amerika (2004).  In 2005 won zij de Vriendenkrans van het Concertgebouw Amsterdam en in 2006 is haar de Fellowship van de Borletti Buitoni Trust uit Londen toegekend. Ze heeft componisten als JacobTV, Bryce Dessner, Ellis Ludwig-Leone, Paul Patterson, Roderik de Man, Carlos Michans, Joey Roukens en Garrett Byrnes geïnspireerd om voor haar te schrijven. In 2011 werd ze door Philip Glass uitgenodigd in zijn concert in de Melkweg in Amsterdam op te treden, zij had daarvoor ondermeer zijn Metamorphosis bewerkt voor harp. In april 2012 kwam Philip Glass terug naar de Melkweg en was Lavinia wederom uitgenodigd om in zijn concert op te treden. Hij zei over haar “Lavinia is a wonderful talent and it’s a great pleasure for me to hear her perform my music”. Daarna volgden meerdere optredens samen in Nederland en Amerika, waaronder Carnegie Hall New York.

In 2013 ontmoette zo ook de Italiaanse componist Ludovico Einaudi (o.a. bekend van de filmmuziek van Intouchables), hij luisterde naar haar interpretaties van zijn muziek en gaf haar goedkeuring het op te nemen op cd.

In 2008 bracht Lavinia haar eerste solo-CD uit bij Channel Classics, genaamd “Divertissements”. In 2009 is haar tweede solo-CD “Visions” uitkomen. In 2011 is haar CD “Fantasies & Impromptu” uitgekomen waarvoor ze de Edison Publieksprijs won en in 2012 bracht ze een solo CD uit, geheel gewijd aan de muziek van Philip Glass die binnen een half jaar de platina plaat status bereikte. Sinds 2013 neemt ze  exclusief op voor Sony Classical International, waarbij haar eerste album bij dit label “Einaudi by Lavinia: Passaggio” in november 2013 is uitgekomen en inmiddels een gouden status heeft bereikt. In maart 2015 volgde haar album “Voyage”, gewijd aan Debussy, Ravel, Satie en Tiersen.  Later datzelfde jaar bracht ze ook In Concert uit met bandoneonist Carel Kraayenhof, een Zuid-Amerikaans getint programma waarbij Lavinia ook haar eigen gecomponeerde werk Hello Stranger opnam. Eind 2016 bracht ze The Glass Effect uit, een ode aan Philip Glass die het jaar er op 80 jaar werd.

U kunt meer informatie over Lavinia Meijer vinden op haar website: www.laviniameijer.com

Op dit evenement is de privacyverklaring van Stichting de Verbeelding van toepassing, m.b.t. het maken en gebruik van foto’s en ander beeldmateriaal.