Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Een aantal keer per seizoen opent De Verbeelding op zondagmiddag haar deuren onder het motto ‘Open Deuren: Tijd voor Kunst’. Een middag waarop kunstenaars, musici en publiek elkaar ontmoeten in een informele sfeer en er gelegenheid is de actuele expositie te bekijken.

Op 5 september is onze gast: Sylvester van den Hengel – Collectors Edition Artist. Om 15.00 geeft hij een presentatie. Hij vertelt u graag over zijn grootste inspiratiebron, wat en wie hem drijft, fascineert en motiveert. Het proces naar zo’n kunstwerk toe is net zo bijzonder en hij neemt u graag mee met zijn verhaal. Ondersteunt door muziek kunt u daarna de kunst van dichtbij bezichtigen en u laten inspireren.

Of je nu het hele programma wilt bijwonen of een deel ervan.
Wij nodigen iedereen van harte uit om erbij te zijn en eens een kijkje te nemen in paviljoen De Verbeelding!

Toegang is gratis, vrijwillige bijdrage bij de uitgang is zeer welkom.

Aanmelden

In verband met de coronamaatregelen, mogen wij een beperkt aantal gasten ontvangen en is het nodig dat wij alle gasten registreren. Aanmelden kan aan de deur als er nog voldoende plaatsen zijn, maar bij voorkeur vooraf via onderstaand formulier.

Aanmeldformulier ODTVK

Aanmeldformulier Open deuren: Tijd voor Kunst
Naam(Vereist)
Ik meld mij aan voor:(Vereist)
Voer een nummer in van 1 tot 10.

Achtergrond informatie

‘Wow, wat schitterend’ zegt ze met stralende ogen. ‘Hoe doe je dit?!’

Sylvester van den Hengel: ‘Elke keer als er een klant bij mij langskomt die geraakt wordt door een kunstwerk, voel ik mij dankbaar en vereerd. Soms worden mensen zelfs emotioneel: ‘Wow, het is net alsof hij erbij is.’ Het proces naar zo’n kunstwerk toe is net zo bijzonder. Ik neem je graag mee.

Ik ben gefascineerd om alle emotionele lagen van een persoon en iemands karakter te mogen portretteren. Een portret voor jou, of om iemand die voor jou dierbaar is te vereeuwigen.

Om mijn eigen authenticiteit te ontdekken ging ik terug naar m’n kindertijd. Daar vond ik mijn toewijding voor kunst. Mijn vader, Ben van den Hengel, is een geweldige artiest; en tot op de dag van vandaag nog steeds mijn grote voorbeeld. Als kind was ik altijd verwonderd, van wat mijn vader kon creëren. En hoe hij aan schilderijen leven en betekenis geeft.

Dit heeft mij geïnspireerd om zelf ook kunstenaar te worden. Tijdens mijn reis ontdekte ik mijn eigen fascinatie: Om mensen en dieren te tekenen met intuïtie. Een layercake.

In mijn visie zijn we allemaal verbonden met elkaar met emoties. Verschillende levels, maar alsnog verbonden met dezelfde emoties. Daarom wil ik het je graag laten zien, en hoop ik je te inspireren.

Ik ervaar veel plezier en dankbaarheid om een speciaal moment, herinnering, of persoon (tekening of schilderij) te visualiseren en te portretteren. Het is mooi om dat moment voor altijd te vast te leggen.

Ik vind het leuk om je te ontmoeten in De Verbeelding. Dus twijfel niet om contact op te nemen voor meer informatie. Ook als je vragen hebt over hoe ik jouw gewenste tekening of schilderij kan creëren.’

Op dit evenement is de privacyverklaring van stichting De Verbeelding van toepassing, m.b.t. het maken en gebruik van foto’s en ander beeldmateriaal.