Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Een aantal keer per seizoen opent De Verbeelding op zondagmiddag haar deuren onder het motto ‘Open Deuren: Tijd voor Kunst’. Een middag waarop kunstenaars, musici en publiek elkaar ontmoeten in een informele sfeer en er gelegenheid is de actuele expositie te bekijken.

Een gezellige zondagmiddag waar de muziek wordt verzorgd door MuZamis en er een duo expositie is. Twee kunstenaressen exposeren in de maand februari in De Verbeelding: Gré Dubbeldam (emailleur) en Ellen Lodder (Artquilts).

Of je nu het hele programma wilt bijwonen of een deel ervan.
Wij nodigen iedereen van harte uit om erbij te zijn en eens een kijkje te nemen in paviljoen De Verbeelding!

Toegang is gratis, vrijwillige bijdrage bij de uitgang is zeer welkom.

Even voorstellen….

MuZamis

MuZamis is een stel (quintet) gelegenheidsamateurs op muziekgebied. Ze hebben elkaar gevonden door de liefde voor het Franse repertoire.

Met piano-, accordeon- en een enkele keer gitaarbegeleiding zingen ze een aantal Franse nummers die ze bij deze gelegenheid in het Frans maar ook in het Nederlands in een verrassende afwisseling laten horen. Een manier om ook eens voor het publiek te laten horen waar die nummers nu eigenlijk over gaan en waar de magie voor het Franse chanson nu eigenlijk vandaan komt. Voor hen een nieuw uitdagend spel om afwisselend in solozang of in meerstemmige harmonie te laten klinken. Ze willen muziekliefhebbers hiermee verwennen.

Gré Dubbeldam

In 1965 zag Gré ergens een emailleeroventje met wat potjes poeder.
Zij is hiermee gaan experimenteren en het heeft haar nooit meer losgelaten.
60 jaar en vele exposities in binnen- en buitenland later experimenteert ze nog steeds en vanuit die experimenten groeien altijd wandobjecten. Zodoende vond ze bijzondere toepassingen en vormen waarin het materiaal emaille dienst doet als zelfstandige kunstuiting. Ook is hier soms ge-emailleerd en gefused glas in verwerkt.
Emailleren is voor haar hét middel om letterlijk te vereeuwigen wat haar boeit, soms heel direct, soms in symbolen of kleurgebruik. De natuur in haar vele facetten is een belangrijke inspiratiebron. Ze maakt, zowel twee- als driedimensionale wandobjecten. Al deze wandobjecten zijn samengesteld, omdat deze altijd groter worden dan haar oven is.

Ellen Lodder

De creativiteit heeft altijd getrokken, stoffen verven en printen en daarmee mooie ontwerpen maken. Uiteindelijk is hierdoor het Artquilten ontstaan. De basisstof ia altijd dezelfde, ongebleekte katoen. Deze katoen wordt door Ellen zelf geverfd in de tinten waarmee ze wil werken. Ook tekenen is inmiddels een aardige hobby die ze verder probeert te ontwikkelen.

Op dit moment vormt Ellen met 7 dames de art quilt groep “COLORMINDS”
COLORMIND is een Nederlandse groep van 8 art quiltster (sinds oktober 2013)
De groep heeft tentoonstellingen in Nederland en de rest van de wereld of maakt deel uit
van reizende tentoonstellingen.