Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Na de verbouwing van De Verbeelding deze zomer, wordt het nieuwe seizoen gestart met een veelbelovend openingsconcert op zondag 29 september.
Marieke Booy en Rose Spearman geven een exclusieve vooruitblik op hun nieuwe theater voorstelling “Als De Liefde Niet Bestond”

 “Als De Liefde Niet Bestond” is een voorstelling die gaat plaatsvinden in theaters door het hele land in het najaar 2020.

De liefde die verbindt, verblindt, je opslokt, gelukkig maakt en dan weer uitspuugt.

De zin en soms ook de waanzin van dat ene woord “liefde” waar we allemaal naar op zoek zijn, mee worstelen, of enorm door geïnspireerd worden.

De liefde voor jezelf en voor je naasten, maar ook de liefde voor onze wereld.

Marieke en Rose vertellen op soms humoristische, luchtige en soms serieuze toon over componisten van de mooiste klassiekers en hun liefdesleven en anekdotes uit het eigen leven gegrepen. Met mooie Nederlandstalige stukken van o.a Toon Hermans, Liesbeth List, Jenny Arean. Maar ook bekende Frans- en Engelstalige liedjes, vertaald naar het Nederlands. Liedjes, allemaal over de liefde.

Tevens kunt u mooie instrumentale stukken verwachten die vertolkt worden op viool en piano… om even bij weg te dromen.

“Als De Liefde Niet Bestond” bestaat uit:
Marieke Booy-Viool
Rose Spearman-Zang
Willem Hoving -Piano

Zaal open: 14.15 uur
Prijs: € 17,50 inclusief koffie/thee

Online tickets

De online kaartverkoop voor dit concert is gesloten.
Op 29 september vanaf 14.15 uur zijn kaarten à € 17,50 verkrijgbaar aan de deur.

 

Achtergrondinformatie

ROSE SPEARMAN

Rose Spearman, dochter van een Nederlandse moeder en de Amerikaanse Jazz Saxofonist Glenn Spearman, bracht eerder twee internationale soloalbums uit op de platenlabels United en Sony Music. Rose speelde op het Lowlands Festival, North Sea Jazz, Montreux Jazz Festival, Pinkpop en het Glastonbury Festival en talloze andere internationale festivals. Ze toerde wereldwijd met Kraak & Smaak, werkte jarenlang samen met tal van internationale DJ’s en was als enige Nederlandse zangers te zien in het Amerikaanse televisieprogramma van Jimmy Kimmel.

In 2014 richt zij samen met haar partner Marcel Albers het muziekbedrijf
M.A.R.S Worldwide op. Met artiesten als Ellen Ten Damme, Michael Prins, Mathilde Santing, Moke, Venice en vele anderen bracht zij tientallen platen uit en behaalde menigmaal als platenbaas de album Top Tien. In 2018 opende het bedrijf – in samenwerking met CEN/The Orchard, een divisie van Sony Music NY
– de deuren van het Amerikaanse dochterbedrijf M.A.R.S. Label Group USA, gevestigd te Austin Texas.

Daarnaast is Rose zangcoach, traint ze professionals, amateurs en kinderen om het beste uit zichzelf te halen op het gebied van zang en performance. Hierbij wordt ze regelmatig gevraagd voor het geven van workshops door het hele land om haar ervaringen als performer, zangeres, platenbaas en songwriter te delen.

Sinds enige tijd kriebelde het bij Rose om zelf ook weer op de bühne te staan. Het resultaat; het duo ‘Spearman & Booy’. Samen met violiste Marieke Booy en pianist Willen Hoving spelen ze op dit moment op verschillende locaties hun kersverse voorstelling “Als De Liefde Niet Bestond”, een prachtige muziekvoorstelling met allemaal bekende Nederlandstalige chansons en verhalen over de liefde. Dit ter voorbereiding op een uitgebreide theatertournee in het seizoen 2020/2021.

MARIEKE BOOY

Marieke Booy heeft gestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam en Rotterdam waar ze viool studeerde (bachelor&master) bij Els Krieg en Thijs Kramer. Ze heeft masterclasses gevolgd bij Leonidas Kavakos, Jeremy Menuhin (kamermuziek), het Vermeer Kwartet, Shmuel Ashkenazy en vele anderen. Ze werkt als concertmeester bij Stichting Ars Musica. Daarnaast werkt ze bij diverse andere orkesten. Ze heeft tournees gemaakt naar Duitsland, Tsjechië,

Polen, Spanje, Frankrijk en België. Ze heeft met vele (inter)nationale grootheden en artiesten mogen optreden.
Ze is een veelgevraagd violiste en heeft ook veel cd/dvd opnames op haar naam staan. Daarnaast verleent ze haar medewerking aan theatervoorstellingen en workshops. Ook werkt ze samen met bands.
Naast dit alles ontwikkeld en speelt ze in haar eigen educatieve kindervoorstellingen samen met Willemijn de Weerd en maakt ze nu samen met Rose Spearman prachtige muziektheatervoorstellingen.

WILLEM HOVING

Willem Hoving houdt zich vanaf ongeveer z’n 5e levensjaar met muziek bezig. Eerst met orgel, later ook piano. In eerste instantie als “auto-didact” ontwikkeld, later de nodige scholing opgedaan.
Er is uime podium-ervaring opgedaan in binnen- en buitenland op allerlei terreinen.
Varierend van een Deep-Purple tribute in vooral het festival-circuit tot vooral eigen werk in bands als Stonefly en Superfloor. Hiermee is een aantal voorprogramma’s gedaan voor o.a.Whitesnake, Mothers finest, John Waite, Philip Sayce.
Ook studio-werk en sesie-werk maken deel uit van de werkzaamheden. Sinds 2011 is er een actief samenwerkingsverband aangegaan met tekstschrijver Frank van Gaal en is er het liedjesschrijf-duo Hoving&vanGaal ontstaan.
Hiermee is een aantal compositie prijzen gewonnen. Het duo heeft met mederking van zangeres Anne-Linn Beekhof, meerder uitvoeringen gegeven met voornamelijk eigen werk wat het midden houdt tussen Ramses Shaffy, Jules de Korte, Blof en Maarten van Roosendaal.
Ook is Willem Hoving sinds 2010 actief met het pop/jazz trio Chevere, bestaande uit zang, contrabas en piano.
In 2019 is in samenwerking met duo Spearman&Booy een start gemaakt met een theaterprogramma genaamd “Als de liefde niet bestond”.

Op dit evenement is de privacyverklaring van Stichting de Verbeelding van toepassing, m.b.t. het maken en gebruik van foto’s en ander beeldmateriaal.