Laden Evenementen

“Shakedown Tim & Ilias Scotch”

“Shakedown Tim” brengt down home blues en uptown boogie zoals die klonk in de jaren ’40 en ‘50, maar zijn songs zijn hedendaags. Zanger-gitarist en “Shakedown Tim” (ielegems) is geen onbekende in de blueswereld: oprichter van Fried Bourbon en staat ook vaak op het podium met Gene Taylor, James Harman, Willie Buck, Roland Van Campenhout, Steven De Bruyn, Jo’ Buddy, Little Victor…

Vrijdag 10 februari komt dit duo naar De Verbeelding! Wil je erbij zijn? Reserveer dan hieronder ticket.

Tickets reserveren

Het concert start om 20.00 uur, de deuren gaan om 19.30 uur open.
Er vindt geen restitutie plaats over aangeschafte kaarten.

Shakedown Tim

“Shakedown Tim” is niet enkel een uitzonderlijke gitarist/zanger maar ook een entertainer die zijn publiek goed weet te bespelen.
Zijn muzikanten zijn stuk voor stuk ervaren klasbakken met een grote passie voor old skool blues en jazz.

Hij bracht 2 albums uit op Het befaamde label “Rhythm Bomb Records” Dit bracht hem al van Boom over Helsinki tot in L.A.
Voor zijn laatste album “Shakedown’s Thow’down” tekende de legendarische bluesman James Harman (USA) in als producer.

Het geluid van een een vintage fat body gitaar én een bezielde zanger geeft een mix van low down blues, happy blues, wilde Memphis boogie, swing jazz, juke joint stomp met hier en daar een gospel.

Ilias Scots

“Ilias Scotch” (Ilja De Neve) moet je gaan zoeken in boogies en bars downtown. Daar waar het steeds goed toeven is en de lucht zwanger is van pre-war blues en old-time jazz. Hij is een pianist en zanger met het soort frasering en swing dat je eerder in New Orleans of Chicago hoort. Daarmee weet hij als geen ander sets te variëren met onverwachte uitstapjes naar weinig verkend terrein. Hij speelt tegenwoordig vaak in de UK.
Onlangs bracht hij zijn eerste album in eigen naam uit met zijn Engelse tourband.

Shakedown Tim & Ilias Scotch mikken met hun blues zowel op je heupen als op je ziel!