Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Kom in heerlijke kerstsferen op 17 december in De Verbeelding met The Victorians. Samen met het publiek beleven The Vicorians het Dickens kerstgevoel uit the Christmas Carol. Je waant je in het Engeland van rond 1850. En natuurlijk zijn er de bekende meezingers voor het publiek. Deze interactie is belangrijk voor the Victorians. ‘’Kerst brengt veel plezier; voor ons en voor de mensen die naar ons luisteren. Iedereen heeft wel een herinnering aan een kerstliedje.”

Dit concert is uitverkocht

Tickets zijn inclusief koffie, thee, glühwein of warme chocolademelk

Achtergrondinformatie

Het is midden in de coronaperiode én hartje zomer als kerstkoor ‘The Victorians’ geboren wordt. Muzikaal leider Harrie Herfst zit met twee vrienden in de tuin. Allen echte koorzangers in hart en nieren, die door de maatregelen niet mogen zingen. Plotseling komt het idee van een kerstkoor ter sprake.

Het idee om, juist in de coronaperiode, het kerstgevoel over te brengen als echte carolers: buiten en met voldoende afstand door de rokken met een doorsnee van anderhalve meter.’’

Er werd een oproep gedaan om meer koorleden te werven en al snel werd er een groep van elf zangers en zangeressen uit Hilversum en omstreken samengesteld. Helaas hebben the Victorians de eerste twee jaren toch niet met kerst kunnen zingen, omdat toen zelfs buiten zingen in groepen niet was toegestaan. ‘Maar de groep bleef bij elkaar en is inmiddels een echte traditionele carolgroep. Afgelopen voorjaar deden zij zelfs mee aan het televisieprogramma Zing! op NPO1.

De interactie met het publiek is belangrijk voor the Victorians. ‘’Kerst brengt veel plezier; voor ons en voor de mensen die naar ons luisteren. Iedereen heeft wel een herinnering aan een kerstliedje. Samen met het publiek beleven we het Dickens kerstgevoel uit the Christmas Carol. Je waant je in het Engeland van rond 1850. En natuurlijk zijn er de bekende meezingers voor het publiek.

Een ding is zeker, na dit (meezing)concert bent u, helemaal klaar voor de kerstdagen.