De één na laatste Zuiderzeezondag is op 30 september in Paviljoen De Verbeelding. Met Swingorkest Eemjazz gaan we terug in de jaren 30, 40, 50, 60 naar nu. Muziek wordt afgewisseld met een filmpje over 100 jaar Flevolandse cultuur.

Eemjazz is een goed ingespeeld kwintet bestaande uit Peter Ivan (cornet, bügel, sopranino blokfluit), Frits Armbrust (klarinet, saxen), Hansje Armbrust (gitaar, zang), Hans Rombouts (bas) en Peter den Boer (slagwerk, zang & presentatie). ‘Blue Berry Hill’, ‘Johnny Is The Boy For Me’, ‘Sugar Time’, ‘Lily Marlene’, ‘De Zuiderzee Ballade’ en nog veel meer, kortom 100 jaar hits, swing, ballads en Latin. Daarmee zorgt Eemjazz voor de muzikale omlijsting van de honderdste verjaardag van de Zuiderzeewet. Zij spelen en zingen met aanstekelijk plezier, een eigen sound en aandacht voor kwaliteit.

In de pauze van Eemjazz, heeft Stichting De Verbeelding fotojournalist en historicus Han Schenk bereid gevonden om een lezing te geven. Op zijn eigen wijze geeft hij in september en oktober op scholen in Zeewolde een interessante lezing over de uitvoering van de Zuiderzeewet, de dijken en het ontstaan van Flevoland. Hij doet dit voor leerlingen van de groepen 7 en 8. Nadat tijdens deze Zuiderzeezondag een filmpje is vertoond over 100 jaar Flevolandse cultuur, zal Han Schenk een verkorte versie van zijn lezing geven. Han is een geanimeerd verteller en zeer vertrouwd met zijn doelgroep door zijn ervaring als gastspreker en medewerker van het Kamp Westerbork.

Reserveren is niet verplicht, maar wel gewenst als u verzekerd wilt zijn van een plaats. Dit kan via www.deverbeeldingzeewolde.nl/reserveren/ of per e-mail via reserveren@deverbeeldingzeewolde.nl.

Wanneer: zondag 30 september van 15.00 – 17.00 uur (zaal open vanaf 14.30 uur)
Adres: De Verbeelding 25 in Zeewolde
Toegang: € 7,50 p.p.