Celebrating Women! is een verzameling wereldpremières van strijktrio’s van vrouwelijke componisten uit de tweede helft van de 19e en eerste helft van de 20e eeuw. Met dit project brengt het The Hague String Trio hulde aan deze componisten en hopen zo hun namen en muziek meer bekendheid te geven en te vieren! 15 mei komt dit trio naar Zeewolde.

Het betreft vier composities die nog niet eerder zijn opgenomen. Wat ze met elkaar delen is de toegankelijkheid van hun werk die vooral wordt gedomineerd door (post)romantische charme.

The Hague String Trio werd in 2006 opgericht door Justyna Briefjes (viool), Julia Dinerstein (altviool) en Miriam Kirby (cello). Na jaren van studie en werk in vele landen, waaronder Rusland, Mexico, Noorwegen, Engeland, Duitsland en Nederland, hebben ze zich alle drie in Den Haag gevestigd. Zij kwamen bij elkaar om hun liefde voor kamermuziek te delen en hebben zich in de vele jaren tot een hecht ensemble gevormd. Het trio verkent graag het uitgebreide strijktriorepertoire, van de geliefde meesterwerken tot de minder bekende composities die volgens hen de moeite waard zijn om gehoord te worden.

The Hague String Trio treedt op in heel Nederland en geeft elk jaar concerten in Engeland en Duitsland, waar het een trouw publiek heeft opgebouwd. In de zomer van 2019 traden ze op bij het festival Rencontres musicales de Champéry in Zwitserland.

In februari 2019 is de cd After the Darkness uitgekomen, die bestaat uit werken van Joodse componisten wier levens verwoest waren in de Tweede Wereldoorlog door vervolging, moord of verbanning. Daarover is veel media-aandacht geweest via radio 4 in de programma’s Vrije Geluiden, Passaggio en de Spiegelzaal en daarnaast in het tv-programma VPRO Vrije Geluiden. Ook is de cd beloond met prachtige recensies uit binnen- en buitenland, waaronder van Gramophone, een beoordeling met een 10 in de Luister, een 5-sterren recensie in De Gelderlander, een 4-sterren recensie in BBC Music Magazine en was hij genomineerd voor de 2020 International Classical Music Awards in de categorie Chamber Music.

Justyna en Miriam zijn beiden lid van het Residentie Orkest in Den Haag en Julia is een vooraanstaand altviooldocente aan verschillende conservatoria in Nederland.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van De Verbeelding. Dit concert wordt georganiseerd door stichting QEM in samenwerking met stichting De Verbeelding.

De opbrengst van dit concert komt volledig ten goede aan giro 555 voor Oekraïne.

Locatie: De Verbeelding
Datum: 15 mei 2022
Aanvang: 15:00 uur
Ticketprijs: € 20,00 inclusief koffie, thee en pauzedrankje