is de titel van de jaarlijkse expositie die op 3 en 4 november 2018 in “De Verbeelding” start. De leden van de Kunstkring Zeewolde tonen tijdens deze expositie hun object of kunstwerk, dat een relatie met de titel heeft.

Het aantal deelnemers is dit jaar gestegen tot zo’n 40 kunstenaars die in veel gevallen het thema “BEWEGING, met een knipoog naar water” als onderwerp voor hun kunstwerk hebben gekozen. De expositie laat een diversiteit aan objecten zien, er worden onder andere schilderijen, beelden, foto’s, ruimtelijke objecten en keramiek tentoongesteld.

De opening op 3 november om 13 uur wordt verzorgd door leerlingen van Balletschool Zeewolde. Zij nemen de aanwezigen mee op een reis door de tijd waarin een viertal muziekstijlen aan bod komen. Aan bod komen een menuet, rock en roll, en een discodans afgesloten met een finale uit de motown tijd. In totaal dansen er 18 danseressen mee en zij zullen de tentoonstelling wervelend gaan openen!

Onder begeleiding van cultuurmakelaar Marina van Arendonk, kunstenares Ella Steenmeijer en docent Tanja Hofland (Levant/ Oriënt) is er ook een educatief project ontwikkeld waaraan 2e jaars leerlingen van de middelbare school Oriënt uit Zeewolde deelnemen. De werkstukken van de leerlingen zijn gedurende de expositieperiode ook in deze expositie te zien.

De expositie is op zaterdag en zondag gratis toegankelijk tussen 13 en 17 uur bij Paviljoen De Verbeelding

Kunstkring Zeewolde is een zelfstandige vereniging geworden. Het doel van de vereniging Kunstkring Zeewolde is het organiseren van exposities, lezingen en workshops ten einde de kennis over allerlei kunst- en cultuurvormen bij de leden te verbreden. De vereniging wil zo tevens een bijdrage leveren aan de uitstraling van Zeewolde als kunstenaarsdorp. De Kunstkring bestaat uit circa 80 leden.