Op zaterdag 22 april 2022 doet de Ierse groep SYSTIR De Verbeelding aan tijdens hun tour door Nederland. SYSTIR wordt gevormd door zes jonge zangeressen, ze zijn afkomstig uit verschillende windstreken van Europa.

De zangeressen kennen een zeer diverse muzikale achtergrond, die aanschuurt tegen klassiek, rock, maar natuurlijk ook traditionele Ierse muziek. Het resultaat is een spannend palet aan klanken.

Eén van de zangeressen is de Nederlandse Sara Weeda. Zij is bij het publiek bekend van haar samenwerking met ANÚNA.

Sara over haar deelname aan SYSTIR: “We gaan in onze muziek op zoek naar de kern van wat de mens door alle eeuwen heen, tot en met nu, bezighoudt. Menselijke ervaringen en emoties, de relatie tussen mens en natuur. Dat soort dingen zijn tijdloos en universeel. Ze vormen voor ons een rode draad door onze muziek, ongeacht genre, stijlperiode en taal. Daarnaast staat in SYSTIR de individuele stem van iedere zangeres meer centraal dan in ANÚNA. We komen allemaal uit hele verschillende muzikale hoeken en dat laten we in SYSTIR juist horen”.

In april 2023 tourt het internationale gezelschap door Nederland. Op 22 april zijn zij in De Verbeelding. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van De Verbeelding.

Locatie: De Verbeelding
Datum: 22 april 2023
Aanvang: 20:00 uur
Ticketprijs: € 25,00 inclusief thee/koffie en pauzedrankje

Tickets via: https://deverbeeldingzeewolde.nl/programma/concert-ierse-zangformatie-systir/