Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

SYSTIR – The living light

Een manifestatie van de natuurlijke kracht en puurheid van de vrouwelijke stem, oude verhalen gedrenkt in een wolk van betoverende klankkleuren; dat is in een paar woorden ‘SYSTIR’.

Op zaterdag 22 april 2023 komt deze Ierse zangformatie naar De Verbeelding. Tickets zijn vanaf nu verkrijgbaar, prijzen zijn inclusief koffie, thee en pauzedrankje. Het concert is van 20.00 – 22.00 uur. De deuren gaan open om 19.30 uur.

LET OP: Dit concert stond geprogrammeerd op 18 april 2022. Omdat de groep hun Nederlandse tournee een jaar uitgesteld heeft, is dit concert verzet naar 22 april 2023. Kaarthouders zijn per e-mail op de hoogte gebracht.

Tickets

De online ticketverkoop is gesloten. Er zijn nog enkele tickets à € 25,00 beschikbaar aan de zaal. De deuren gaan 22 april om 19.30 uur open. Betaling aan de kassa graag per pin.

Achtergrondinformatie

De zangeressen van de kersverse vrouwenformatie zijn geworteld in uiteenlopende muzikale stijlen en achtergronden en weten hun individuele stemmen naadloos te verweven tot een verbluffende muzikale blend. Die vocale expressie is de drager voor het vertellen van universele verhalen. Oeroude legenden uit de Ierse en IJslandse mythologie worden bezongen in etherische liederen als ‘The song of a Selkie’, maar het repertoire omvat ook hymns, krachtige liturgische gezangen en volksliedjes, zoals de simpele maar vertederende Spaanse lullaby “Duérmete Niño Hermoso” (Sleep beautiful child).

Hoewel ‘SYSTIR’ IJslands is voor ‘zuster’ heeft het gezelschap Ierse roots. Met de kennis dat een deel van de zangeressen een jarenlange carrière bij het toonaangevende koor Anúna achter de rug heeft en dat de artistieke leiding in handen is van Michael McGlynn, weten de kenners genoeg: dit wordt een grensverleggend muzikaal avontuur. In ‘The living light’ nemen de virtuoze vocalistes hun publiek mee op een reis door het landschap van de vrouwelijke stem, dat zo’n enorm bereik van tonen en klanken kent. Een veelkleurig landschap, waaraan elk van de karakters haar eigen unieke kleur en bezieling toevoegt. De vocale kracht, gecombineerd met beweging en prachtige belichting van het podium, maakt een optreden van SYSTIR tot een inspirerende en hartverwarmende ervaring.