Zondagmiddag 24 juni stond bij paviljoen De Verbeelding in het teken van de laatste ‘Open deuren: Tijd voor kunst’ van het seizoen. Tegelijkertijd was het de eerste van vijf Zuiderzeezondagen. Er was een prachtige opkomst, gezellig sfeer en een verrassend, afwisselend programma.

De gasten werden in het paviljoen verwelkomd met mooie pianomuziek. Onder het genot van koffie of thee kon de expositie ‘Waterdicht’ bewonderd worden. Om half 4 begon het programma en was het podium voor Gonny Geurts. Zij kan prachtig en informatief vertellen en dat deed zij deze middag vol overgave! Veel informatie en achtergrondverhalen over haar kunstwerken die tentoongesteld zijn bij de expositie ‘Waterdicht’. Dichteres Maria van Daalen kreeg daarna de zaal muisstil met haar boeiende vertolking van haar eigen gedicht ‘De deining gekeerd’. De verrassing van de middag kwam vervolgens van muzikant Fons Bouwman. De pianist van deze Zuiderzeezondag pakte zijn accordeon en deelde de songteksten uit van de Zuiderzeeballade. Hij kreeg iedereen, jong en oud, zover om dit Flevolandse lied uit volle borst en met veel plezier mee te zingen.

De middag werd dan ook afgesloten met allemaal lachende gezichten bij het publiek, kunstenares, dichteres, muzikant en de organisatie. De deuren bleven nog een tijdje open, waardoor er ruim tijd was om na te genieten en praten met lekkere hapjes en drankjes, de expositie te bekijken of met de rondleiding van Gonny langs alle kunstwerken mee te lopen.

Speciale dank voor hun vrijwillige medewerking aan het Open deuren programma van Stichting De Verbeelding aan:

Gonny Geurts – Atelier Kunst en Meer
Maria van Daalen – Dichteres
Fons Bouwman – Muziekschool en Popschool Zeewolde

De tweede Zuiderzeezondag is op 12 augustus. Informatie vindt u in het programma.