In de reizende, interactieve expositie ‘Extremely Normal’ laat Bureau Gelijke Behandeling Flevoland de mens zien achter de seksuele gerichtheid of genderidentiteit. LHBTI+ Flevolanders vertellen over hun passie, of dit nu hun werk, hobby of een verzameling is. Deze expositie is in Zeewolde te zien bij de Levant en wordt 29 maart en 5 april opengesteld voor publiek vanaf 14.00 uur. Gekoppeld aan deze expositie verzorgen Marloes Huijsen en Teunis Ruiten een lezing bij De Verbeelding tijdens Open deuren: Tijd voor Kunst op 27 maart.

Marloes Huijsen: “Kunst is altijd een reflectie geweest van de tijd waarin men leeft. Een kunstenaar is in de unieke positie om zich krachtig uit te spreken tegen sociale ongelijkheid. Kunst, in al haar veelzijdigheid, kan mensen uitdagen om na te denken en in gesprek te gaan, over onszelf, over de samenleving en dat wat we samen willen bereiken. In deze lezing wordt u meegenomen langs enkele toonaangevende kunstenaars door de tijd heen, die via hun kunst misstanden in de samenleving aan hebben gekaart of daar vandaag de dag nog druk mee bezig zijn. Wat is de kracht van kunst in de emancipatiestrijd?”

Teunis Ruiten: “Uit onderzoek blijkt dat mensen uit de LHBTI+ gemeenschap zich niet goed vertegenwoordigd voelen in de media. Weergave wordt vaak als stereotyperend en stigmatiserend ervaren. Ook blijft iemands expertise vaak buiten beeld na hun ‘coming out’. Bureau Gelijke Behandeling Flevoland brengt daar verandering in! We laten de mens achter de seksuele gerichtheid/genderidentiteit zien. Het is een reizende tentoonstelling waarmee we alle gemeenten in Flevoland zullen aandoen. In maart en april zijn de stukken te zien bij De Levant. Via QR-codes kent de tentoonstelling ook een interactief element, waarbij een video van een aantal deelnemers bekeken kan worden. We geven ook gastlessen in de klassen.”

We nodigen iedereen uit voor ‘Open deuren: Tijd voor Kunst’ deze maand. Naast het Wereldkoor Zeewolde zijn Marloes Huijsen en Teunis Ruiten te gast. Zij zullen de lezing ‘De kunst van emancipatie’ verzorgen.

Wanneer: 27 maart van 15.00 – 17.00 uur
Locatie: Paviljoen De Verbeelding, De Verbeelding 25 in Zeewolde
Kosten: Vrijwillige bijdrage

Meer informatie: www.deverbeeldingzeewolde.nl