De zestiende editie van festival Via Musica staat in het teken van Apollo en de Muzen. Via Musica is een begrip in Flevoland en ver daarbuiten en is op 13 augustus in Zeewolde bij De Verbeelding! Het festival presenteert 15 heerlijke concerten in acht steden en dorpen verspreid over heel Flevoland. De concerten vinden plaats op de allermooiste plekken die de jongste provincie rijk is: van boerenschuur tot kerk, van kunstpaviljoen tot theater.

Het bekende Chimaera Trio, bestaande uit Annemiek de Bruin (klarinet), Irene de Kok (cello) en Laurens de Man (piano), brengt een eerbetoon aan Orpheus. Volgens een oude Griekse mythe was Orpheus de zoon van de muze Calliope en staat hij voor de schoonheid en kracht van muziek. Met werken van o.a. Schubert, Liszt en Wagner wordt een ode aan Orpheus’ kunst gebracht.

Het Chimaera Trio ontleent zelf ook zijn naam aan de Griekse mythologie. De chimaera is een vuurspuwend monsterlijk wezen, samengesteld uit delen van een leeuw, een geit en een slang. Het waarnemen van de chimaera was een voorteken van onweer, schipbreuken en natuurrampen. Gelukkig klinkt hun muziek minder gevaarlijk dan hun naam. Het trio profileert zich als ambassadeur van de interessante en ongebruikelijke combinatie van een blazer een strijker en een toetseninstrument. De samensmelting van de klanken van deze drie totaal verschillende instrumenten zorgt voor een bijzonder kleurenpalet, waarmee het trio zich weet te onderscheiden.

Het concert in de Verbeelding begint om 13:00. Na afloop is er gelegenheid om nog even met elkaar na te praten. Vanuit het festival wordt gezorgd voor zoete en hartige taart.

Kijk voor de volledige programmering en om tickets te reserveren op: www.deverbeeldingzeewolde.nl

Wanneer: Zondag 13 augustus om 13.00 uur
Locatie: paviljoen De Verbeelding, De Verbeelding 25 in Zeewolde
Tickets: www.deverbeeldingzeewolde.nl