[rev_slider alias=”Verbeelding” /]

We vieren de landschapskunst van Flevoland!

Tijdens het jaarlijkse Land Art Weekend wordt de collectie Land Art van Flevoland in het zonnetje gezet.

Het Land Art Weekend 2023 vindt plaats in het weekend van 3 en 4 juni. Tijdens het Land Art Weekend staat bij elk kunstwerk van 11.00 tot 17.00 uur een gids die enthousiast kan vertellen over het kunstwerk en al je vragen kan beantwoorden. Daarnaast organiseren we op verschillende locaties voorstellingen en activiteiten.

De Verbeelding staat bij het Land Art kunstwerk Sea Level en is daarmee uniek in Flevoland. Het is de enige locatie met een paviljoen. En dat geeft natuurlijk mogelijkheden om leuke activiteiten te organiseren. Zo rijdt dit weekend het toeristentreintje een mooie route tussen De Verbeelding en Sea Level, kinderen kunnen knutselen, we hebben een VR beleving, een expositie van Jeannette van der Linde en nog veel meer.

In het kader van Open deuren is De Verbeelding beide dagen van 11.00 – 17.00 uur geopend en de toegang is gratis. Een vrijwillige bijdrage is natuurlijk wel zeer welkom en wordt gewaardeerd.

Programma 3 en 4 juni 2023

Activiteiten zaterdag & zondag

  • Toeristentreintje | Stap op bij De Verbeelding en rijd een rondje mee door het Weteringpark
  • Land Art Gids bij Sea Level
  • Kids knutseltafel
  • VR experience | Bekijk de Flevolandse Land Art eens vanuit een ander perspectief
  • Expositie van Jeannette van der Linde
  • Diverse optredens en muziek

U-Beatzz van Dansschool UDX

Op 3 juni om 15.00 uur en 15.30 uur laten de getalenteerde meiden van U-Beatzz hun dansmoves zien. Het wordt een feestje dat je niet wilt missen! Bereid je voor op een spetterende show vol energie en enthousiasme! Het belooft een swingende middag te worden!

FlevoEnsemble op zondag 4 juni

Tijdens het LandArt Weekend strijkt het FlevoEnsemble op zondag 4 juni neer in De Verbeelding in Zeewolde. Vanaf 11.00 uur gaat het ensemble daar aan de slag, repeteert aan nieuw materiaal en maakt kennis met nieuwe muzikanten. Om 15.00 uur wordt de repetitiedag afgesloten met een optreden voor publiek! Oftewel: een uniek kijkje in de keuken van dit nieuwe, professionele muziekensemble!

Meespelen met het FlevoEnsemble? Klik dan hier voor meer informatie.

FlevoEnsemble

Het FlevoEnsemble is in 2020 opgericht door musicus en componist Egon Kracht en bestaat uit louter professionele Flevolandse musici; van rock&roll-gitarist tot klassiek hoornist.

Het ensemble speelt voor iedereen die zich graag muzikaal laat verrassen!

Op het repertoire van het ensemble staan werken van onder meer Frank Zappa, Kurt Weill, maar ook renaissancemuziek en Bach kunnen zomaar langskomen. De muziek die zal klinken op 4 juni is nog een verrassing, maar we kunnen al verklappen dat improvisatie behoort tot de vaste ingrediënten van het ensemble.

Het FlevoEnsemble is de hele dag in De Verbeelding. De repetitie is openbaar van 11.00 – 14.00 uur.

Het concert is van 15.00 – 16.00 uur.

Meespelen met het FlevoEnsemble? Klik dan hier voor meer informatie.

Expositie Jeannette van der Linde

‘Zweef als de wolken, bruis als een bron, vrij als een vogel, straal in de zon.’

Zo introduceert Jeannette van der Linde zichzelf en haar werk.

Sombere en triest werk maakt Jeannette niet. Ze gaat ze voor warme, vrolijke en knallende kleuren. Vroeger werkte ze veel met potlood en olieverf, totdat haar oude liefde voor stof weer naar boven kwam in 2013 en ze daar mee aan het experimenteren is geslagen. Ze combineert verschillende Artquilt technieken door elkaar en is aan het schilderen met stof. In haar laatste werken combineert ze potlood en stof . Dit geeft weer een nieuwe dimensie aan haar werk.

Na de Mode Academie solliciteerde ze in de jaren zeventig bij de Hitkrant. In de functie van grafisch ontwerpster nam zij de vormgeving van het blad voor haar rekening. Samen met haar man, die ook grafisch vormgever is, begon ze vervolgens het eigen bedrijf Touch design in Amersfoord om zich na een aantal jaren te vestigde in Zeewolde. Ze bedachten en verzorgden de lay-out van diverse tijdschriften. Het bedrijf is inmiddels verkocht en Jeannette heeft zich geheel op haar hobby’s wandkleden maken, fotograferen en reizen gestort. Meer informatie kunt u vinden op haar website

De expositie is beide dagen vrij te bezoeken tussen 11.00 en 17.00 uur.

Rondje Wetering met het toeristentreintje

Bekijk het Weteringpark en Sea Level eens van de andere kant en maak een rondrit met het toeristentreintje. Opstappen kan op zaterdag en zondag bij De Verbeelding op de volgende tijden:

11.00 – 11.30
12.00 – 12.30
13.30 – 14.00
14.30 – 15.00
16.00 – 16.30

Reserveren is niet verplicht, maar er is een beperkt aantal plaatsen per rit beschikbaar. Wil je verzekerd zijn van een plek?

Reserveer dan door hier te klikken.

Kids knutseltafel

Voor jong en oud is De Verbeelding tijdens het Land Art Weekend open. Zo hebben we voor kinderen van 4 tot 12 jaar de ‘Kids Knutseltafel’. Kinderen kunnen hun eigen kunstwerk maken. Tijdens de zomervakantie worden de kunstwerken van de kinderen geëxposeerd in De Verbeelding. Die is dan iedere dinsdagochtend geopend, zodat de expositie bezocht kan worden. Na de zomervakantie mogen de kunstwerkjes natuurlijk worden opgehaald.

Je kunt op beide dagen knutselen tussen 11.00 en 17.00 uur in De Verbeelding.

Land Art VR experience

Beleef vier landschapskunstwerken in één bezoek in De Verbeelding, tegenover Sea Level van Richard Serra. Met een VR-ervaring zie je de kunst steeds door andere ogen. Zo beweeg je als een kitesurfer door Exposure van Antony Gormley, maar kan je ook naar Deltawerk // van RAAAF|Atelier de Lyon, Polderland Garden of Love and Fire van Daniel Libeskind en Sea Level van Richard Serra.

Ervaar deze landschapskunst voor, achter, boven, onder, links en rechts van je. Land Art Thuis is de VR-ervaring die M. heeft laten ontwikkelen door Elder VR. Dit project is ontstaan vanuit de behoefte om mensen die minder mobiel zijn ook de landschapskunstwerken van Flevoland te laten ervaren. M. bezoekt regelmatig zorgcentra in heel Flevoland om zo de Land Art bij de mensen thuis te brengen.

De VR experience kan je beide dagen beleven tussen 11.00 en 17.00 uur in De Verbeelding.

U-Beatzz van Dansschool UDX

Kom en laat je verrassen door het streetdance optreden van U-Beatzz, de dansgroep van Dansschool UDX! Op 3 juni om 15.00 uur en 15.30 uur laten deze getalenteerde meiden hun dansmoves zien in De Verbeelding tijdens het Land Art Weekend. Het wordt een feestje dat je niet wilt missen!

Bereid je voor op een spetterende show vol energie en enthousiasme! Het belooft een swingende middag te worden!

We hopen jullie allemaal te zien bij het swingende dansoptreden van U-Beatzz!