Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

De Vuilnismannen komen weer naar De Verbeelding en wel op zondag 19 november. Onder het motto ‘Trommelen op Rommel’ reizen De Vuilnismannen sinds 2007 met veel positiviteit en enthousiasme door het hele land. Ze bezoeken scholen, bedrijven en festivals waar ze interactieve optredens verzorgen met een uitgebreid trommel instrumentarium bestaande uit gedumpte emmers, tonnen, borstels, blikken, pannen en andere afvalmaterialen.

Mis deze voorstelling niet en reserveer hieronder snel een kaartje!

Tickets reserveren

TRASH

Afval opruimen, scheiden en sorteren, dat is wat vuilnismannen doen. Maar wat als je de stortplaats ziet als een grote berg inspiratie voor het maken en ontdekken van nieuwe muziek? Hoezeer Harrie, Sjakie en Henk hun best ook doen om de boel op te ruimen, keer op keer worden ze verleid door de muzikale mogelijkheden van de stortplaats. Werkgerei wordt instrumentarium, tonnen, vuilniszakken en dozen blijken waanzinnig mooi te klinken! De werkplaatssirene draait overuren om de mannen in het gareel te houden maar uiteindelijk is er geen ontkomen aan het verspreidt het enthousiasmerende trommelvirus TRASH zich door de hele zaal!

TRASH is een verrassende muzikale interactieve theatervoorstelling waarbij De Vuilnismannen op energieke en ludieke wijze laten zien dat afval en rommel een nieuw leven kunnen krijgen als volwaardige instrumenten. Centraal staan de thema’s zwerfafval, duurzaamheid, samenwerken en muziek.

Wie zijn De Vuilnismannen

De Vuilnismannen vormen een team van enthousiaste slagwerkers die zich hebben ontwikkeld tot ware professionals op het gebied van ritme en klank. De missie van De Vuilnismannen is om deelnemers en toeschouwers te laten ervaren hoe je door middel van creativiteit en samenwerking muziek kunt maken op duurzame slagwerkinstrumenten zoals emmers, blikken, jerrycans, pannen en andere afval.

De creatieve geesten achter De Vuilnismannen zijn Wouter Helmig en Pim van Ham. Sinds eind 2007 gaan deze enthousiaste muzikanten door het leven als Harrie en Sjakie. Als gevolg van het toenemende succes van De Vuilnismannen richtten zij begin 2010 de VOF Trommelen op Rommel op. Op de werkvloer worden Harrie en Sjakie sinds 2008 versterkt met de energieke inbreng van Paul van der Heijden (alias Henk). Zowel in duo- als in als trio-vorm verzorgen De Vuilnismannen energieke interactieve performances en workshops door het hele land.