Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Een aantal keer per seizoen opent De Verbeelding op zondagmiddag haar deuren onder het motto ‘Open Deuren: Tijd voor Kunst’. Een middag waarop kunstenaars, musici en publiek elkaar ontmoeten in een informele sfeer en er gelegenheid is de actuele expositie te bekijken.

Een gezellige zondagmiddag met deze keer weer een prachtige expositie en de muziek wordt verzorgd door Lagom.

Lagom bestaat uit Mart van der Berg en Froukje Konijnenberg, twee muziekvrienden die vroeger samen in een band hebben gespeeld. Na een aantal jaren hebben ze elkaar weer opgezocht om op ontspannen wijze muziek te maken. Hun uitgangspunt is om nummers die ze mooi of interessant vinden om te buigen in een harmonieus akoestisch geheel met gitaar en zang. Hun muzieksmaak is breed. Het beweegt zich van blues naar rock en pop, en van soul tot singer-songwriter-stijl en soms zelfs een Franse chanson. Hun stijl is Lagom, wat zoveel betekent als niet te veel, niet te weinig, maar precies goed!

Of je nu het hele programma wilt bijwonen of een deel ervan.
Wij nodigen iedereen van harte uit om erbij te zijn en eens een kijkje te nemen in paviljoen De Verbeelding!

Toegang is gratis, vrijwillige bijdrage bij de uitgang is zeer welkom.

Achtergrondinformatie Lagom

Wij, Mart van der Berg en Froukje Konijnenberg, zijn twee muziekvrienden die vroeger samen in een band hebben gespeeld.
Na een aantal jaren hebben we elkaar weer opgezocht om op ontspannen wijze muziek te maken.
Ons uitgangspunt is om nummers die we mooi of interessant vinden om te buigen in een harmonieus akoestisch geheel met gitaar en zang.

Onze muzieksmaak is breed. Het beweegt zich van blues naar rock en pop, en van soul tot singer-songwriter-stijl en soms zelfs een Franse chanson.

Onze stijl is Lagom, wat zoveel betekent als niet te veel, niet te weinig, maar precies goed!

Achtergrondinformatie Willem Koot

Ik creëer beelden in marmer, onyx en zwarte diabas. Ik maak vaak licht bewegende vormen, soms gracieuze vormen en soms absurde.

De sculpturen zijn geïnspireerd door levenskracht en verval van leven, vandaar ook dat ik graag seizoenskrachten uitbeeld.

Andere thema’s zijn: het moeizame verbinding zoeken tussen mensen; of meer spiritueel  dankzegging aan de Zon, en oer wezens.

Achtergrondinformatie Gonny Geurts

In de maand oktober is in Paviljoen De verbeelding een selectie te zien van marmeren beelden van Willem Koot en een selectie van werk van Gonny Geurts. Een selectie, die ze “Mensbeeld “noemt, en bestaat uit diverse benaderingen van het thema “Mens”. Is het een man, een vrouw, een wezen, een engel of een andere symbolische gestalte? Alles past in deze visie op het mensbeeld.

Door een heel oud zelfportret uit haar studietijd als uitgangspunt te nemen zag ze hoe de betekenis in de loop van de tijd is verlegd van realistisch waarnemen naar snelheid, spontaniteit, symboliek en vrijheid. Een scala aan betekenissen kan zomaar uit de materie tevoorschijn komen.

Introvert en extravert. Passie en pijn. Koestering, kou, kwaadheid. Komisch. Alles kan; de kijker projecteert zijn eigen verhaal op het kunstwerk. En dat is goed, dat betekent dat het werk ervoor openstaat, dat er ruimte voor interpretatie is gebleven en het werk niet is “dicht geschilderd.”

In de loop van de tijd kan zo n kunstwerk veranderen van betekenis- zo kan de kijker ook naar zichzelf kijken.

De selectie wordt aangevuld met abstractere werken die geïnspireerd zijn door taal; een dichtregel, een songtekst, een woordspeling. Ook hier werkt het creatieve proces naar beide kanten.

Gonny is beeldend kunstenaar in haar atelier Kunst en meer in Zeewolde, al meer dan 20 jaar. Opgeleid aan Lerarenopleiding Windesheim en Hogeschool voor de Kunsten Arnhem (Nu Artez).

Willem Koot en Gonny Geurts kennen elkaar van de Kunstenaarsvereniging Flevoland.