Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Het Land Art Weekend 2022 vindt plaats op 4 en 5 juni. Tijdens het Land Art Weekend staat bij elk landschapskunstwerk in Flevoland een ervaren gids die enthousiast kan vertellen over het kunstwerk en al je vragen kan beantwoorden. In Zeewolde is dit bij Sea Level, tegenover De Verbeelding. Zowel zaterdag als zondag is De Verbeelding van 11.00 tot 17.00 uur geopend met een leuk programma!

 

Zaterdag 4 en zondag 5 juni van 11.00 tot 17.00 uur:
Verbeelding geopend met filmvertoning, foto-expositie en speurtocht

Zaterdag 4 juni van 15.00 tot 17.00:
Optreden Big Bend Sway Wolde op het buitenterras

Zondag 5 juni van 14.00 tot 17.00 uur:
rondleidingen door Anne Rupert bij Sea Level

 

 

Sea Level in Perspectief een foto-expositie
Dit is de titel van een educatieve foto-expositie die momenteel in paviljoen De Verbeelding hangt. De foto’s zijn gemaakt door Rob van den Broek met zijn zoons met als doel om kinderen van de bovenbouw en het voortgezet onderwijs te laten ontdekken wat de kwaliteiten zijn van deze Land-Art-kunstwerken en vanuit welk perspectief je dat kunt bekijken. Een bezoek aan deze foto- expo en een rondleiding bij Sea-Level is op 4 en 5 juni mogelijk.

Foto-doorkijkje. een speurtocht voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar.
In Zeewolde ligt midden in het Weteringpark een van de bekendste Land-Art kunstwerken van Flevoland genaamd: Sea Level. Vanuit paviljoen De Verbeelding is er op 4 en 5 juni de mogelijkheid om dit kunstwerk middels een kleine speurtocht te verkennen. Kinderen vanaf 8 jaar en hun ouders leren kijken met een educatie-blik en opnieuw ontdek je lijnen en doorkijkjes in het landschap die je niet eerder zag.

Toeristentrein rijdt naar het Land Art Weekend bij De Verbeelding!
Ga jij zaterdag 4 juni ook mee met de Toeristentrein Zeewolde! Deze elektrische ‘trein’ biedt plaats aan 7 tot maximaal 20 personen. De gratis ritten gaan vanaf het centrum van het dorp (opstapplaats parkeerplaats naast gemeentehuis) naar Paviljoen De Verbeelding.

 

Sea Level – rondleiding door de restaurator + film
In 2011 heeft het kunstwerk Sea Level van Richard Serra een grijze verflaag gekregen. Deze verflaag moet verwijderd worden, omdat deze niet hoort bij het oorspronkelijke ontwerp van het kunstwerk en omdat het waarschijnlijk schade veroorzaakt aan het betonoppervlak. Er wordt nu onderzoek gedaan door Rupert restauratie en restauratieatelier Overhoff hoe dit kunstwerk te herstellen. Tijdens het Land Art Weekend is restaurator Anne Rupert zelf aanwezig om met bezoekers langs het kunstwerk te lopen. Wat moet er precies hersteld worden? Hoe gaan de restauratoren te werk?

Tijdens het weekend wordt in De Verbeelding ook de documentaire A Shift in the Landscape vertoond, over het onderhoud van een ander kunstwerk van Richard Serra: Shift, gelegen in Canada.

A Shift in the Landscape (2015) is een documentairefilm over de strijd die wordt geleverd om het monumentale kunstwerk Shift (1970-72) van Richard Serra te beschermen. Shift lag meer dan veertig jaar verborgen in een afgelegen landbouwgebied in Ontario en wordt nu bedreigd door woningbouw. Via interviews met Serra zelf, de Amerikaanse kunsthistorica Rosalind Krauss en het gemeenteraadslid van King City, Cleve Mortelliti, alsmede panoramische beelden van Shift, krijgt de kijker een ongekende toegang tot dit onbekende meesterwerk en het creatieve proces erachter. Door te belichten wat Shift betekent voor de lokale gemeenschap en, op bredere schaal, de internationale kunstwereld, laat A Shift in the Landscape zien waarom het van vitaal belang is om voor kunst te vechten.

Anne Rupert
Anne Rupert is gespecialiseerd in restauratie en conservering van steen en steenachtige materialen. Zij werkt samen met Michiel Overhoff van Restauratieatelier Overhoff, hij is gespecialiseerd in restauratie van keramiek, glas en steen.

Filmmaker Simone Estrin
Simone Estrin is een filmmaker uit Toronto. Haar werk gaat over de ervaring van kunst en de waarde ervan voor de samenleving.

Op dit evenement is de privacyverklaring van stichting De Verbeelding van toepassing, m.b.t. het maken en gebruik van foto’s en ander beeldmateriaal.