Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Een aantal keer per seizoen opent De Verbeelding op zondagmiddag haar deuren onder het motto ‘Open Deuren: Tijd voor Kunst’. Een middag waarop kunstenaars, musici en publiek elkaar ontmoeten in een informele sfeer en er gelegenheid is de actuele expositie te bekijken.

Een gezellige zondagmiddag met deze keer de prachtige expositie van Jeannette van der Linde en zij komt ook meer vertellen over haar werk. De muziek wordt verzorgd door Small Talk en Balletschool Zeewolde zal een prachtig dansoptreden verzorgen. De twee oudste talentklassen (12 – 16 jaar) komen met moderne dansen op instrumentale muziek. Dat wordt genieten van kunst, zang, muziek & dans!!!

Of je nu het hele programma wilt bijwonen of een deel ervan.
Wij nodigen iedereen van harte uit om erbij te zijn en eens een kijkje te nemen in paviljoen De Verbeelding!

Toegang is gratis, vrijwillige bijdrage bij de uitgang is zeer welkom.

Achtergrondinformatie expositie Jeannette van der Linde

‘Zweef als de wolken, bruis als een bron, vrij als een vogel, straal in de zon.’

Zo introduceert Jeannette van der Linde zichzelf en haar werk.

Sombere en triest werk maakt Jeannette niet. Ze gaat ze voor warme, vrolijke en knallende kleuren. Vroeger werkte ze veel met potlood en olieverf, totdat haar oude liefde voor stof weer naar boven kwam in 2013 en ze daar mee aan het experimenteren is geslagen. Ze combineert verschillende Artquilt technieken door elkaar en is aan het schilderen met stof. In haar laatste werken combineert ze potlood en stof . Dit geeft weer een nieuwe dimensie aan haar werk.

Na de Mode Academie solliciteerde ze in de jaren zeventig bij de Hitkrant. In de functie van grafisch ontwerpster nam zij de vormgeving van het blad voor haar rekening. Samen met haar man, die ook grafisch vormgever is, begon ze vervolgens het eigen bedrijf Touch design in Amersfoord om zich na een aantal jaren te vestigde in Zeewolde. Ze bedachten en verzorgden de lay-out van diverse tijdschriften. Het bedrijf is inmiddels verkocht en Jeannette heeft zich geheel op haar hobby’s wandkleden maken, fotograferen en reizen gestort.

Achtergrondinformatie Small Talk

Small Talk is een muzikaal combo uit Zeewolde, in 2021 opgericht om een nieuwe generatie muzikanten een podium te bieden.

De muziek die ten gehore gebracht wordt varieert van The Beatles, Queen, Amy Winehouse tot Pink, Stevie Ann, Mell & Vintage Future en alles wat daar tussen zit. Heel gevarieerd dus.

De bezetting bestaat uit Willem Hoving (piano), zoon Jurian (gitaar/basgitaar) en dochter Anniek (zang).

Soms wordt de bezetting nog aangevuld met zang en percussie.