Op zondag 22 september is het partnership van Rabobank Flevoland en stichting De Verbeelding officieel bekrachtigd. Jacob Otto, specialist financieel logistiek bij Rabobank Flevoland, was aanwezig bij ‘Open deuren: Tijd voor Kunst’ en ondertekende samen met voorzitter Frans Meijer de overeenkomst.

Het Paviljoen voor Kunst & Cultuur in Zeewolde wordt beheerd door een groep enthousiaste vrijwilligers, onder verantwoordelijkheid van stichting De Verbeelding. Frans Meijer over de stichting: “Vanuit onze overtuiging dat het gebouw De Verbeelding, in combinatie met haar omgeving, kunst én cultuur, van grote waarde is voor de gemeenschap van Zeewolde en Flevoland, zet stichting De Verbeelding zich in om, samen met vrijwilligers, partners en de gemeente, paviljoen De Verbeelding te exploiteren en het gebouw door middel van een gevarieerd en aantrekkelijk cultureel programma te ontwikkelen tot een bekende, gewaardeerde, inspiratievolle, culturele ontmoetingsplaats voor Zeewolde en Flevoland. De stichting is altijd op zoek naar mensen en partners, die mee willen helpen en zich willen inzetten voor het behoud en de ontwikkeling van paviljoen De Verbeelding als unieke, levendige broedplaats voor kunst en cultuur in Zeewolde en Flevoland.”

Sinds 2019 staat Stichting De Verbeelding op eigen benen en ontvangt zij geen subsidie meer. Vandaar dat samenwerking met diverse partners van essentieel belang is bij de totstandkoming van het culturele programma. Rabobank Flevoland is vanaf nu één van die partners. Stichting De Verbeelding en Rabobank zijn een partnership aangegaan voor een periode van 3 jaar. Jacob Otto licht toe: “Het Nederlandse verenigingsleven vormt het hart van het sponsorbeleid van de Rabobank. Wij ondersteunen sport en cultuur in de breedste zin van het woord. Niet incidenteel, maar langdurig. Dit doen we via partnerships, Rabo ClubSupport, Verenigingsondersteuning en ons Coöperatiefonds.’ Elk jaar komt er één specifiek Rabobankconcert in het programma. Voor het komend jaar is dat het Rabobank kerstconcert met Laurens van Rooijen: zaterdagavond 14 december. Daar staat tegenover dat leden van Rabobank Flevoland korting krijgen op specifieke concerten, waaronder dus als eerste het aanstaande Rabobank Kerstconcert. Zij kunnen bij hun reservering gebruik maken van een speciale kortingscode die terug te vinden is in de Rabo & Co, het ledenmagazine van de bank.
Het nieuwe cultureel programma 2019-2020 van stichting De Verbeelding is terug te vinden op www.deverbeeldingzeewolde.nl