Het concert ‘Botanica – Zeg het met bloemen’ is een inspirerende ontmoeting tussen natuur en muziek, ontstaan uit een verlangen om een positieve boodschap te kunnen brengen. Op 26 september kan in De Verbeelding worden geluisterd naar het duo Snaterse & Witteveen, dat een muzikaal bloemboeket voor piano solo, saxofoon solo en saxofoon-piano presenteert.

De muziek varieert van barok tot hedendaags waarbij muzikale karakters en kleuren in de stukken worden gekoppeld aan de kenmerken van bloemen en planten; de rijkheid in de natuur parallel aan de rijkheid in de muziek.

Botanica biedt naast de mogelijkheid om eindelijk weer eens van livemuziek te kunnen genieten, ook een unieke manier om de natuur te ontdekken. Na het concert kan een uitgestippelde wandeling worden gemaakt om de fraaie en niets verbloemende klanken van het concert, in gedachten nog eens langs te laten komen.

Het duo Snaterse & Witteveen is sinds 2015 actief. Waar het samenspelen ooit begon met een tour naar Griekenland op uitnodiging van de Nederlandse Ambassade als twee jonge talenten, is dit sindsdien gegroeid tot een professionele en sterke samenwerking. Twee sterke individuele karakters, talent, een gedeelde passie voor een grote variatie aan muziek en het streven naar hoge kwaliteit maakt hun optredens meer dan de moeite waard. De persoonlijke manier waarop zij zowel verbaal als muzikaal een connectie weten te maken met het publiek, is kenmerkend.

Maxime Snaters is enthousiast, gedreven en een opmerkelijke pianiste. Zij heeft verschillende prijzen gewonnen, onder andere bij het Prinses Christina Concours en het Steinway Pianoconcours. Ook heeft zij meerdere malen liveoptredens gegeven op Radio 4 en in binnen- als buitenland. Saxofoniste Deborah Witteveen is zowel uitvoerend musicus als docente en was driemaal prijswinnaar bij het Prinses Christina Concours. Zij behaalde haar Bachelor of Music aan het HKU Utrechts Conservatorium en slaagde cum laude voor haar Master of Music aan het Conservatorium van Amsterdam.

Kaarten zijn te bestellen via de website van De Verbeelding.

Wanneer: 26 september van 15.00 – 16:30 uur
Locatie: Paviljoen De Verbeelding, De Verbeelding 25 in Zeewolde

Meer informatie: www.deverbeeldingzeewolde.nl