Het eerste weekend van september was de opening van het culturele seizoen 2021-2022 in De Verbeelding. Het was een geweldig weekend met een goed aantal bezoekers. Op zaterdag waren er twee concerten met Cor Bakker en Fay Claassen. Op zondagmiddag was iedereen welkom tijdens Open deuren: Tijd voor Kunst met Sylvester van den Hengel.

Na anderhalf jaar vrijwel gesloten te zijn geweest, gingen de deuren van De Verbeelding op 4 september weer open. De energie was voelbaar. ’s Morgens vroeg kwamen de mannen voor de livestream en even later ook de geluidstechnici van Cor Bakker. Allen waren ze gewoon blij dat ze weer aan de slag konden. En ook Cor Bakker en Fay Claassen waren opgetogen: het was hun eerste live concert in lange, lange tijd. Het werden twee heerlijke concert, zowel ‘s middags als ’s avonds. die mede mogelijk zijn gemaakt door de Rabobank. En voor het eerst werden deze concerten ook via livestream uitgezonden. De uitzending was van hoge kwaliteit. Topmannen en bijzondere dank aan PUUR Zeewolde en de Lokale Omroep Zeewolde met wie we dit samen voor elkaar hebben gebokst.

Tijdens Open deuren op zondag, waren de foto’s van de fotowedstrijd 75 jaar vrijheid van vorig jaar nog één keer te bewonderen. Ook werden de 1e prijs- en publieksprijswinnaar bekend gemaakt. De 1e prijs gekozen door de jury ging naar Timo Zondervan. Het publiek had met 1 stem verschil gestemd op de foto van Patricia Hazemeijer. Na de prijsuitreiking gaf Sylvester – Collector Edition Artist – een presentatie en vertelde meer over zijn kunstwerken. Met op de achtergrond genietend van muziek, een hapje en een drankje, konden de aanwezige gasten daarna de expositie bezichtigen.

Het was een heerlijk weekend. De Verbeelding mag na lange tijd weer open. Er staat weer een geweldig vrijwilligersteam klaar om u te ontvangen bij de komende activiteiten. Het nieuwe culturele programma ’21-’22 staat op de website. Het eerstvolgende concert is Botanica op 26 september met Duo Snaterse en Witteveen. Kijk voor het hele programma op: www.deverbeeldingzeewolde.nl