Het eerste weekend van september is de opening van het culturele seizoen 2021-2022 in De Verbeelding. Op zaterdag zijn er twee concerten met Cor Bakker en Fay Claassen. Op zondagmiddag is iedereen welkom tijdens Open deuren: Tijd voor Kunst. Dit is de laatste kans om de prachtige foto expositie van de winnaars van de fotowedstrijd te bekijken. De middag staat in het teken van kunst en muziek met als speciale gast Sylvester van den Hengel – Collector Edition Artist.

Sylvester geeft een presentatie. Hij vertelt graag over zijn grootste inspiratiebron, wat en wie hem drijft, fascineert en motiveert. Het proces naar zo’n kunstwerk toe is net zo bijzonder en hij neemt u graag mee in zijn verhaal. Ondersteund door muziek kunt u daarna de kunst van dichtbij bezichtigen en u laten inspireren.

Sylvester van den Hengel: ‘Elke keer als er een klant bij mij langskomt die geraakt wordt door een kunstwerk, voel ik mij dankbaar en vereerd. Soms worden mensen zelfs emotioneel: ‘Wow, het is net alsof hij erbij is.’ Het proces naar zo’n kunstwerk toe is net zo bijzonder. Ik neem je graag mee.

Ik ben gefascineerd om alle emotionele lagen van een persoon en iemands karakter te mogen portretteren. Een portret voor jou, of om iemand die voor jou dierbaar is te vereeuwigen. Om mijn eigen authenticiteit te ontdekken ging ik terug naar m’n kindertijd. Daar vond ik mijn toewijding voor kunst. Mijn vader, Ben van den Hengel, is een geweldige artiest; en tot op de dag van vandaag nog steeds mijn grote voorbeeld. Als kind was ik altijd verwonderd, van wat mijn vader kon creëren. En hoe hij aan schilderijen leven en betekenis geeft. Dit heeft mij geïnspireerd om zelf ook kunstenaar te worden. Tijdens mijn reis ontdekte ik mijn eigen fascinatie: Om mensen en dieren te tekenen met intuïtie. Een layercake. In mijn visie zijn we allemaal verbonden met elkaar met emoties. Verschillende levels, maar alsnog verbonden met dezelfde emoties. Daarom wil ik het je graag laten zien, en hoop ik je te inspireren. Ik ervaar veel plezier en dankbaarheid om een speciaal moment, herinnering, of persoon (tekening of schilderij) te visualiseren en te portretteren. Het is mooi om dat moment voor altijd te vast te leggen.

Ik vind het leuk om je te ontmoeten in De Verbeelding. Dus twijfel niet om contact op te nemen voor meer informatie. Ook als je vragen hebt over hoe ik jouw gewenste tekening of schilderij kan creëren.’

Aanwezig zijn bij Open deuren? Dat kan! Vooraf aanmelden is niet verplicht, maar in verband met de coronamaatregelen mag De Verbeelding een beperkt aantal gasten ontvangen. Meld u om teleurstelling te voorkomen aan via het formulier op de website.

Wanneer: 5 september van 15.00 – 17.00 uur
Locatie: Paviljoen De Verbeelding, De Verbeelding 25 in Zeewolde
Kosten: Vrijwillige bijdrage