Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Een aantal keer per seizoen opent De Verbeelding op zondagmiddag haar deuren onder het motto ‘Open Deuren: Tijd voor Kunst’. Een middag waarop kunstenaars, musici en publiek elkaar ontmoeten in een informele sfeer en er gelegenheid is de actuele expositie ‘Reis naar Verbeelding’ te bekijken.

Als beeldend kunstenaar en gastdocent cultuureducatie, richt Rob van den Broek al vele jaren exposities in voor allerlei projecten in het paviljoen de Verbeelding. Ook deze expositie is door hem ingehangen met werken die op een of andere manier tot de verbeelding spreken. Werken van een 12-tal Flevolandse kunstenaars, schilderijen en een paar meer ruimtelijke werken.

Deelnemende kunstenaars: Mira Zbilowska, Paul Nieuwendijk, Rien Nijboer, Clara van den Hout, Jeanette Meijer, Emily-Lara Kabos, Jan Schaafsma, Eric Pasman, Esam Alwasete, Simone Hakhoff, Wil Fokke, Ton Ensink, Lies Resink, Gonny Geurts, Wendela van Lynden, Ed Walraven en Rob van den Broek

Rob neemt de bezoekers tijdens Open deuren mee in de tentoonstelling, op de voor hem zo typerende inspirerende wijze, met passie en enthousiasme, waarbij alle ruimte is om zelf iets te vragen of zeggen. Rob heeft zelf ook twee werken hangen, een installatie met klokken en beweging en een serie bijzondere, door hem bewerkte wandelstokken. Deze twee werken zijn de inspiratie voor twee muziekimprovisaties, waarbij Rob op elektrische cello en Tom op saxofoon hun muzikale reis naar verbeelding aan het publiek zullen laten horen.  Een eenmalige, unieke presentatie van muzikale beelden en beeldende muziek.

Of je nu het hele programma wilt bijwonen of een deel ervan.
Wij nodigen iedereen van harte uit om erbij te zijn en eens een kijkje te nemen in paviljoen De Verbeelding!

Toegang is gratis, vrijwillige bijdrage bij de uitgang is zeer welkom.

 

Bio Rob van den Broek

Als beeldend kunstenaar laat Rob zich leiden door de zoektocht uit nieuwsgierigheid naar grenzen van materialen en de spanning die de materialen aankunnen en opleveren. Het gaat hem in zijn werk om het experiment, het spel met materiaal en vorm, het voortdurend reageren op wat ontstaat en wat zich ontwikkelt. Hij begeeft zich graag op zo veel mogelijk terreinen, omdat hij zich daardoor in de volle breedte kan blijven ontwikkelen. Muziek is zijn grootste inspiratiebron. Hij is actief in 6 vakgebieden: muziekinstrumentenbouw, beeldende kunst, meubelontwerp en – bouw, theatervormgeving, gastdocent muziek en beeldend en programmeren van concerten.

In 1998 is hij begonnen met het bouwen van zijn eigen cello. Meteen gefascineerd door het magische bouwproces, is dat uitgemond in een eindeloze zoektocht naar vernieuwing. Inmiddels minstens 50 instrumenten verder, waarvan de eerste 10 zijn opgenomen in de permanente collectie van het Muziekinstrumenten Museum in Brussel. Met exposities in Museum Belvedère en tijdens de Cello Biennale in Amsterdam, zijn er interessante samenwerkingsvormen en nieuwe instrumenten en composities ontstaan met o.a. het Ragazze Quartet, Konstantyn Napolov, Anne-Maartje Lemereis, Remy Alexander, Giovanni Sollima, Oene van Geel, het duo Gross en Marinissen e.a.. In 2020 en 2021 heeft hij i.s.m. een team specialisten een serie nieuwe snaarinstrumenten ontwikkeld en gemaakt, uitmondend in de compositie Severade van Maxim Shalygin, uitgevoerd door het Cello Octet Amsterdam en Maya Fridman, met een wereldpremière in Tivoli Vredenburg, uitgezonden op Radio 4 en een 8-tal concerten in het verschiet en geweest in o.a. Muziekgebouw aan ’t IJ en op festivals als November Music, Sounds of Music festival en Festival in de Branding.

Sinds 2017 is Rob betrokken bij opera en symfonieprojecten in Denemarken en Duitsland, waar hij actief is als theatervormgever, workshop docent en instrumentbouwer.

Bio Tom Sanderman

Tom Sanderman (Wolfheze 1993) studeerde saxofoon bij Ties Mellema en Niels Bijl en ontdekte al snel zijn liefde voor hedendaags gecomponeerde muziek en met name minimal music. In 2016 nam hij deel aan het Bang On A Can Summer Festival in MASS MoCA (USA), waar hij samenwerkte met componisten zoals Julia Wolfe, Michael Gordon en John Luther Adams en in 2019 toerde hij als solist in Philip Glass zijn iconische Glassworks langs de grote steden van de oostkust van Australië.

In oktober 2019 kwam zijn tweede solo album uit, Whoever You are Come Forth, met nieuwe werken van Kate Moore, Aart Strootman Anthony Fiumara en Remy Alexander. Het NRC gaf een lovende recensie over dit album en schreef: ‘’Sanderman paart technisch precisiespel aan koele distantie en neemt je mee op een zacht groovende zweefvlucht.’’ Naast zijn werkzaamheden als solist speelt Tom in ensemble VONK, het Herz ensemble van Kate Moore, het Nederlands Saxofoon Octet en was hij gastspeler bij ensembles zoals Nieuw Amsterdams Peil, Temko en Bang on a Can.

Sinds 2020 is Tom samen met componist en goede vriend Remy Alexander de Oorwarmers Podcast begonnen. De podcast over nieuwe muziek waarin de jongens samen met gasten uit het muziekveld interessante onderwerpen aansnijden en samen op een ontspannen manier nieuwe muziek ontdekken.