Laden Evenementen
Dit evenement is voorbij.

Celebrating Women!

Op 21 januari komt het The Hague String Trio naar De Verbeelding. Dit is het concert dat eerder gepland stond op 15 mei 2022. Heeft u voor dat concert tickets gekocht? Dan zijn deze ook geldig bij dit concert, dus van harte welkom!

De opbrengst van dit concert komt volledig ten goede aan giro 555 voor Oekraïne.

Het trio bestaat uit:
Justyna Briefjes- viool
Julia Dinerstein – altviool
Miriam Kirby – cello

Celebrating Women! is een verzameling wereldpremières van strijktrio’s van vrouwelijke componisten uit de tweede helft van de 19e en eerste helft van de 20e eeuw. Met dit project brengen we hulde aan deze componisten en hopen zo hun namen en muziek meer bekendheid te geven en te vieren! Ze hebben dit album afgelopen april opgenomen in de Westvest90 kerk in Schiedam voor het label Cobra Records, bekend om zijn high-end audiofiele kwaliteit.

Tickets reserveren

Er vindt geen restitutie plaats over aangeschafte kaarten.

Omdat het concert is uitgesteld en is verplaatst naar 21 januari 2023, blijven reeds aangeschafte tickets voor het concert van 15 mei 2022 geldig voor de nieuwe datum. Tickethouders zijn per e-mail op de hoogte gebracht en hebben een reserveringsbevestiging ontvangen met deze nieuwe datum.

Programma:
Dame Ethel Smyth (1858-1944) String Trio in D major, op. 6 (c.1884)
Miriam Hyde (1913-2005) String Trio (1932)
Emmy Frensel Wegener (1901-1973) Suite for violin, viola and cello (1925)
Irene Britton Smith (1907-1999) Fugue in G minor (1938)

Video

Achtergrondinformatie

The Hague String Trio werd in 2006 opgericht door Justyna Briefjes, Julia Dinerstein en Miriam Kirby. Na jaren van studie en werk in vele landen, waaronder Rusland, Mexico, Noorwegen, Engeland, Duitsland en Nederland, hebben ze zich alle drie in Den Haag gevestigd. Zij kwamen bij elkaar om hun liefde voor kamermuziek te delen en hebben zich in de vele jaren tot een hecht ensemble gevormd. Het trio verkent graag het uitgebreide strijktriorepertoire, van de geliefde meesterwerken tot de minder bekende composities die volgens hen de moeite waard zijn om gehoord te worden.

Zij werken nauw samen met componisten zoals Robin Holloway, Kerry Woodward, Arne Werkman en Reza Nakisa, evenals met medemusici, waaronder hoboïste Pauline Oostenrijk en pianist Daniël Kramer, met wie ze regelmatig concerten geven. Vanaf seizoen ’21/’22 gaan ze een nieuwe samenwerking aan met pianiste Ksenia Kouzmenko.

The Hague String Trio treedt op in heel Nederland en geeft elk jaar concerten in Engeland en Duitsland, waar het een trouw publiek heeft opgebouwd. In de zomer van 2019 traden ze op bij het festival Rencontres musicales de Champéry in Zwitserland.
In februari 2019 is de cd After the Darkness uitgekomen, die bestaat uit werken van Joodse componisten wier levens verwoest waren in de Tweede Wereldoorlog door vervolging, moord of verbanning. Daarover is veel media-aandacht geweest via radio 4 in de programma’s Vrije Geluiden, Passaggio en de Spiegelzaal en daarnaast in het tv-programma VPRO Vrije Geluiden. Ook is de cd beloond met prachtige recensies uit binnen- en buitenland, waaronder van Gramophone, een beoordeling met een 10 in de Luister, een 5-sterren recensie in De Gelderlander, een 4-sterren recensie in BBC Music Magazine en was hij genomineerd voor de 2020 International Classical Music Awards in de categorie Chamber Music.

Justyna en Miriam zijn beiden lid van het Residentie Orkest in Den Haag en Julia is een vooraanstaand altviooldocente aan verschillende conservatoria in Nederland.