Op zondag 22 januari is de eerste Open deuren: Tijd voor Kunst van het nieuwe jaar. Een gezellige zondagmiddag met kunst, muziek en de nieuwe expositie ‘Reis naar Verbeelding’. Te gast op deze middag zijn kunstenaar Rob van den Broek en saxofonist Tom Sanderman.

Vanaf 12 januari tot de meivakantie is paviljoen de Verbeelding ingericht met werken van 16 kunstenaars uit Zeewolde en de rest van Flevoland.  In totaal ongeveer 30 werken die zijn geselecteerd, omdat ze op een of andere manier tot de verbeelding spreken. Heel veel kleur, heel divers werk, figuratief op een abstracte manier. Met dus ook heel veel ruimte voor verbeelding. Gekozen is ook voor groter werk (gemiddelde één vierkante meter), dat in de expositieruimte echt tot zijn recht komt.

Thema van de expositie is Reis naar Verbeelding, de naam van het Flevolandse cultuur educatieve programma, dat is ontwikkeld vanuit de Programmamanager Cultuuronderwijs Zeewolde i.s.m. lokale partners, het onderwijs en FleCk. In het voorjaar komen kinderen van allerlei scholen uit de regio met de bus naar de Verbeelding om deel te nemen aan het cultuureducatieve programma Reis naar Verbeelding. De expositie is dan ook inspiratie voor deze workshops.

Op zaterdagavond 21 januari wordt de expositie geopend na afloop van het concert van het The Hague String Trio. Op zondagmiddag 22 januari van 15.00 – 17.00 u tijdens Open Deuren: Tijd voor Kunst wordt de expositie (muzikaal) toegelicht door kunstenaar Rob van den Broek en saxofonist Tom Sanderman

Deelnemende kunstenaars:
Mira Zbilowska, Paul Nieuwendijk, Rien Nijboer, Clara van den Hout, Jeanette Meijer, Emily-Lara Kabos, Jan Schaafsma, Eric Pasman, Esam Alwasete, Simone Hakhoff, Wil Fokke, Ton Ensink, Lies Resink, Gonny Geurts, Wendela van Lynden, Ed Walraven en Rob van den Broek

Of je nu het hele programma van ‘Open Deuren: Tijd voor Kunst’ wilt bijwonen of een deel ervan…
De Verbeelding nodigt iedereen van harte uit om erbij te zijn en eens een kijkje te nemen in het paviljoen!

Toegang is gratis, vrijwillige bijdrage bij de uitgang is zeer welkom.

Wanneer: 22 januari van 15.00 – 17.00 uur

Deuren open: 14.45 uur
Locatie: paviljoen De Verbeelding, De Verbeelding 25 in Zeewolde
Kosten: Vrijwillige bijdrage, hapjes worden aangeboden en drankjes zijn voor eigen rekening

Klik hier voor meer informatie