Dit trio uit Den Haag reist de hele wereld over en op 21 januari strijken zij neer in Zeewolde met hun prachtige concert: Celebrating Women! Ze spelen een verzameling wereldpremières van strijktrio’s van vrouwelijke componisten uit de tweede helft van de 19e en eerste helft van de 20e eeuw. Met dit project brengt het The Hague String Trio hulde aan deze componisten en hopen zo hun namen en muziek meer bekendheid te geven en te vieren!

Het betreft vier composities die nog niet eerder zijn opgenomen. Wat ze met elkaar delen is de toegankelijkheid van hun werk die vooral wordt gedomineerd door (post)romantische charme.

The Hague String Trio werd in 2006 opgericht door Justyna Briefjes (viool), Julia Dinerstein (altviool) en Miriam Kirby (cello). Na jaren van studie en werk in vele landen, waaronder Rusland, Mexico, Noorwegen, Engeland, Duitsland en Nederland, hebben ze zich alle drie in Den Haag gevestigd. Zij kwamen bij elkaar om hun liefde voor kamermuziek te delen en hebben zich in de vele jaren tot een hecht ensemble gevormd. Het trio verkent graag het uitgebreide strijktriorepertoire, van de geliefde meesterwerken tot de minder bekende composities die volgens hen de moeite waard zijn om gehoord te worden.

Justyna en Miriam zijn beiden lid van het Residentie Orkest in Den Haag en Julia is een vooraanstaand altviooldocente aan verschillende conservatoria in Nederland.

De opbrengst van dit concert komt volledig ten goede aan giro 555 voor Oekraïne.

Kaarten zijn verkrijgbaar via de website van De Verbeelding.  Dit concert wordt georganiseerd door stichting QEM in samenwerking met stichting De Verbeelding. Het stond eerder gepland in mei 2022, kaarten die toen zijn aangeschaft, zijn ook voor deze avond geldig. Tickethouders zijn hiervan per e-mail op de hoogte gebracht.

Locatie: De Verbeelding
Datum: 21 januari 2023
Aanvang: 20:00 uur
Ticketprijs: € 20,00 inclusief koffie, thee en pauzedrankje

The Hague String Trio 21 januari 2023 – fotocredits Michel Marang.jpg

Tickets reserveren